24 abril 2024
spot_img
24 abril 2024

Deixa volar la teva imaginació!

El confinament pot ser una excel·lent oportunitat per desenvolupar la teva creativitat i atrevir-te amb nous projectes artístics

Governs de tot el món han decretat el confinament per ajudar a combatre la pandèmia causada pel nou coronavirus. Aquesta mesura implica que la població ha de quedar-se a casa per evitar la propagació de la malaltia.

Què pots fer a casa quan tenim tant de temps lliure? Llegir llibres o visitar museus sense sortir de casa són bones opcions, però també podem optar per activitats més creatives.

Aprofita el confinament per deixar volar la imaginació i desenvolupar totes aquelles habilitats manuals que sempre vas voler practicar i mai vas fer per falta de temps: dibuix, lettering, cosir…

 

Dibuix

Dibuixar pot semblar una activitat senzilla, però requereix de pràctica. Per sort, hi ha diversos tutorials que poden ajudar-te a millorar aquesta habilitat i mentre et diverteixes.

Amb un llapis i una goma ja és possible posar-se a dibuixar. Però si t’agraden els colors, les opcions són infinites: aquarel·la, llapis de colors, retoladors, ceres

Pots dibuixar paisatges, persones, retrats de familiars, dissenys abstractes o fins i tot crear el teu còmic! Hi ha moltes possibilitats i el més important és passar una bona estona mentre deixes volar la teva imaginació.

 

Lettering

La tècnica del lettering s’assembla a l’emprada per dibuixar però, com el mateix nom indica, es tracta de dissenyar lletres.

Aquesta forma d’art pot tenir diverses aplicacions. Pot ajudar-te a organitzar els teus apunts de classe o crear una nova decoració per a la teva habitació.

De la mateixa manera que el dibuix, fer lettering vol pràctica. Hi ha alguns materials específics per ajudar-te a fer lletres diferents, com retoladors especials i pinzells, però també pots inventar formes de lletres increïbles utilitzant solament un llapis o retolador comú.

 

Reutilitzar i inventar

Avui dia és fàcil trobar vídeos a les xarxes socials amb idees per reutilitzar materials i crear objectes per a l’escriptori o per redecorar els teus espais preferits. I tot amb materials tan senzills com caixes de cartró, rotlles de paper higiènic i ampolles, per exemple.

A més de crear objectes útils i ajudar el medi ambient, també és un bon exercici per potenciar la creativitat. Hi ha milers de possibilitats!

Els materials per a aquesta activitat depenen del que vulguis fer. Normalment es necessiten tisores, cola i, per descomptat, retoladors o pintura per pintar les teves creacions.

Una altra possibilitat és crear espelmes amb la cera d’espelmes ja usades. Així es pot estalviar material i posar a prova la teva creativitat: ¿quins nous colors i olors pots crear?

 

Cosir

Una altra forma de practicar la creativitat és cosir i brodar. Per a aquesta activitat, et caldrà fils de colors, tela, agulla i tisores.

Aprendre a cosir pot portar temps, però és una activitat que enganxa! A mesura que dominis la tècnica, aprendràs diferents tipus de puntades: cadascuna crea un efecte diferent a la tela i, si es combinen amb diferents colors, es poden generar obres increïbles.

Si no us agrada cosir, també pots utilitzar els fils per fer polseres: hi ha moltes combinacions de nusos i tècniques per dibuixar patrons i regalar-les als teus amics i familiars.

 

Transformar roba vella

Una altra manera divertida de passar el temps durant el confinament és fent tie die, una tècnica per tenyir la roba amb tints o altres materials colorants, creant combinacions i formes úniques.

També pots transformar peces de roba antigues retallant-les i cosint-les: uns texans poden convertir-se en uns shorts o una bossa, un mocador pot utilitzar-se com a samarreta, una camisa pot ser una armilla sense mànigues…

D’aquesta manera, pots convertir una peça vella en una de nova i elegant per lluir quan s’acabi el confinament.

Descarrega’t de forma gratuïta els recursos didàctics sobre el coronavirus aquí.

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -