17 abril 2024
17 abril 2024

Discapacitat intel·lectual

La discapacitat intel·lectual afecta la capacitat d’una persona a l’hora de realitzar activitats quotidianes o interactuar amb altres persones. Hi ha diferents tipus de discapacitat i diverses causes, que afecten en major o menor grau l’autonomia de cada individu. A aquestes persones els costa més aprendre, comprendre i comunicar-se; malgrat això, també reivindiquen els seus drets i exigeixen tenir les mateixes oportunitats. Conèixer de prop la seva realitat és molt important per promoure la seva plena inclusió social.


Aquesta Unitat Didàctica ha estat desenvolupada amb la col·laboració de DINCAT. És d’accés gratuït i està disponible en castellà i català.

Articles

  • Existeixen diferents tipus de discapacitat intel·lectual, que poden afectar més o menys l’autonomia d’una persona. Conèixer la seva realitat i com viuen és molt important per promoure’n la inclusió social. En aquest primer article t’ho expliquem: Què és la discapacitat intel·lectual?
  • Promoure la inclusió de les persones amb discapacitat és fonamental, sobretot en l’etapa educativa. L’objectiu és eliminar totes les barreres d’aprenentatge i facilitar la participació dels estudiants més vulnerables. T’ho expliquem a l’article: Educació inclusiva per la diversitat
  • L’oci és un dret bàsic reconegut a la Declaració Universal dels Drets Humans. A banda de divertir-nos i desconnectar, l’oci també aporta beneficis, promou la independència i afavoreix la inclusió de les persones amb discapacitat. T’ho expliquem a: Gaudir d’un lleure inclusiu per a tothom
  • Quina diferència hi ha entre inclusió i integració? Què és l’educació inclusiva? Com es classifiquen els nivells de discapacitat intel·lectual? Posa a prova els teus coneixements amb aquest test interactiu: Què saps sobre la discapacitat intel·lectual?

Activitats

Guia del professorat i solucionari

Junior Report posa a la teva disposició materials didàctics
per treballar l’actualitat a l’aula.

Omple les teves dades i accedeix de manera gratuïta
a la Guia del Professorat i Solucionari d’aquesta unitat didàctica.