20 abril 2024
spot_img
20 abril 2024

Dissenys de moda que interpreten el ‘momentum’

Quatre col·leccions de roba creades per estudiants de LCI Barcelona queden finalistes en la nova edició del concurs Arts of Fashion

Per Judith Vives

El concepte momentum, que prové de la física, s’utilitza en llenguatge col·loquial per expressar l‘impuls o notorietat que una idea o persona té en un moment determinat. T’imagines crear una col·lecció de roba que intenti plasmar aquest concepte als seus dissenys?

Això és precisament el que han fet quatre alumnes de Moda de LCI Barcelona, ​​de manera que han aconseguit quedar finalistes del concurs internacional Arts of Fashion. Es tracta de les estudiants Carla Lázaro, Ariadna Gegúndez, Mónica Pérez i Carla Sánchez, que han creat quatre col·leccions amb les quals intenten plasmar aquesta idea d’impuls a partir de les seves pròpies experiències personals.

Organitzat per l’Arts of Fashion Foundation (AoFF), aquest certamen anima estudiants d’escoles de disseny i universitats de tot el món a participar amb les seves propostes. Cada any es proposa una temàtica diferent i, en aquesta ocasió, el tema triat era precisament “Momentum”.

L’organització defineix aquest concepte com una paraula que “abasta el que experimentem ara mateix a tot el món” i proposa, a través del concurs, “utilitzar aquest moment únic per repensar, redefinir i redissenyar la nostra forma de vida, la manera d’interactuar amb els altres i, per tant, la forma de vestir “.

Les finalistes de LCI Barcelona han creat quatre col·leccions, dues d’home i dues de dona, amb tres looks cada una. La col·lecció d’Ariadna Gegúndez es va basar en l’experiència i records del temps que aquesta jove va viure al costat del seu avi durant el confinament. Per la seva banda, Carla Sánchez ha plasmat en la seva col·lecció d’home la seva passió per Corea, mitjançant la impressió de postals i fotos del país.

La proposta de Mónica Pérez, una col·lecció per a dona, s’inspira en la seva pròpia experiència amb la dislèxia. Per això, les seves peces són asimètriques, amb una part oversize o exagerada. Finalment, la proposta de Carla Lázaro per a dona reflexiona sobre la pressió que senten moltes dones sobre el seu cos, i ho fa mitjançant peces que es transformen i a les quals es poden donar diferents usos.

 

50 finalistes en total

A banda de les quatre estudiants de LCI Barcelona, ​​entre els finalistes també hi ha dos estudiants de la xarxa LCI Education: Quang Thai Kevin Nguyen (LaSalle College, Montreal) i Adeline Belle Santoso (LaSalle College, Jakarta).

En total, 366 estudiants de 116 escoles i universitats de 29 països diferents han enviat les seves propostes a la 20a edició del certamen, entre les que s’han triat les 50 finalistes. Els noms es van donar a conèixer en un esdeveniment celebrat el 21 de maig al Museu Cristóbal Balenciaga, situat a Getaria (Guipúscoa).

Entre els membres del jurat hi havia Gabriel Torres, director de projectes del Grau en Disseny de Moda de LCI Barcelona. Ara les quatre alumnes materialitzaran dos dels tres looks de cara a la gran final del certamen, que tindrà lloc el mes de desembre a San Francisco si la pandèmia ho permet.

LCI Barcelona torna a ser una de les escoles amb més representació a la fase final del concurs. No és la primera vegada que l’alumnat d’LCI Barcelona queda a la llista de finalistes de l’Arts of Fashion Foundation. L’estudiant Queralt Orriols va aconseguir una beca AoFF Apprenticeship Award – Maison Lemarié en l’edició del concurs celebrada a 2020.

Informació elaborada en col·laboració amb LCI Barcelona

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -