16 juny 2024
spot_img
16 juny 2024

Eines i consells per optimitzar l’autodidàctica dels estudiants

La tecnologia i la tècnica Pomodoro revolucionen l’educació

En el món de l’educació, l’aprenentatge invertit està prenent cada vegada més protagonisme. Aquest model pedagògic se centra en l’estudiant i fomenta la participació activa amb el suport de la tecnologia i està canviant completament la forma en què els estudiants adquireixen coneixements.

L’aprenentatge invertit, que s’aplica des de l’educació primària fins a la universitat, desafia l’estructura tradicional de l’educació. En lloc que els professors imparteixin classes convencionals i els estudiants completin tasques a casa, els rols s’inverteixen. Els estudiants es preparen per a les classes estudiant material previ, com ara vídeos en línia, conferències i discussions, i després utilitzen el temps a classe per a participar en activitats d’aprenentatge actives. Aquest enfocament permet un major contacte entre professors i estudiants, la qual cosa ha demostrat ser beneficiós per a la comprensió de conceptes complexos i el desenvolupament de habilitats personals.

La tècnica per a un autodidactisme efectiu

Perquè l’autodidactisme sigui efectiu, els estudiants han de dedicar temps a la preparació abans de la classe. Aquí és on entra en joc la Tècnica Pomodoro, desenvolupada a la dècada de 1980 per Francesco Cirillo.

Aquesta tècnica es basa en la idea de treballar intensament en una tasca durant 25 minuts i després prendre un descans de 5 minuts. Windows 11 incorpora una funció de concentració que actua com un temporitzador Pomodoro, ajudant els estudiants a bloquejar distraccions mentre estudien.

La funció de concentració de Windows 11 desactiva les notificacions i permet als estudiants concentrar-se en la tasca. Els estudiants poden utilitzar-la abans, durant i després de la classe.

Abans de la classe poden utilitzar la funció de concentració per veure conferències en vídeo i establir un temporitzador per a la durada del vídeo. Això minimitza les distraccions i els ajuda a mantenir l’enfocament en els seus objectius d’aprenentatge.

Durant la classe, aquesta funció de concentració els permet treballar en tasques o projectes a classe. Poden dividir la seva feina en segments manejables utilitzant la Tècnica Pomodoro, millorant la productivitat i l’eficiència.

Després de la classe, els estudiants poden utilitzar la funció per repassar el que han après o preparar-se per als exàmens. La repetició espaiada reforça l’aprenentatge i la retenció.

Gestió de tasques amb Microsoft To Do

Des d’ACER, expliquen que per a una gestió eficient de les tasques, és recomanable usar Microsoft To Do, una aplicació de gestió de tasques basada a la núvol. Aquesta aplicació s’integra perfectament amb la funció de concentració de Windows 11, permetent als estudiants seleccionar tasques específiques per completar durant les seves sessions de treball.

La importància de les pauses

A més de la Tècnica Pomodoro, és important fer pauses regulars per mantenir la concentració i promoure hàbits saludables davant l’ordinador. Acer User Sensing software ofereix característiques addicionals, com ara recordatoris per aturar-se i mantenir una distància adequada de la pantalla, que ajuden els estudiants a evitar mals hàbits i cuidar la seva salut visual.

La combinació de la tecnologia i mètodes de gestió del temps com la Tècnica Pomodoro està revolucionant l’educació. Els estudiants tenen accés a eines que els ajuden a optimitzar el seu temps d’estudi autodirigit, la qual cosa, al seu torn, millora el seu rendiment acadèmic. L’educació no és només sobre què s’aprèn, sinó també sobre com s’aprèn, i aquestes innovacions estan obrint el camí cap a un aprenentatge més efectiu i centrat en l’estudiant.

Descubreix més sobre Acer For Education aquí.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -