14 juliol 2024
spot_img
14 juliol 2024

El nou campus sostenible i amb alta tecnologia de LCI Barcelona

L’escola de disseny i arts visuals, que estrenarà la nova seu el curs vinent, preveu augmentar els alumnes fins als 3.000

Un campus sostenible, equipat amb alta tecnologia i ubicat al districte de la innovació i el disseny a Barcelona. Així és el nou campus de LCI Barcelona, que s’inaugurarà amb el nou curs, i suposarà una millora i ampliació de les instal·lacions d’aquesta escola de disseny i arts visuals.

El nou campus ha suposat una inversió de 35 milions dʻeuros a Barcelona i permetrà a lʻescola de disseny i arts visuals passar de 1.000 a 3.000 alumnes per curs.

Amb aquest nou campus, LCI Barcelona trasllada les seves instal·lacions al districte 22@ de la Ciutat Comtal, un canvi d’ubicació que permetrà al centre estar envoltat de més de 1.500 empreses, la majoria vinculades amb el món de la innovació i la creativitat.

La nova escola estarà dotada de la tecnologia més nova per contribuir a una millor formació dels alumnes. El centre comptarà amb laboratoris més ben situats i més espaiosos que permetin explotar al màxim la capacitat dels joves.

Aposta per la sostenibilitat

Un dels aspectes que més destaquen del nou campus és la seva aposta per la sostenibilitat i la responsabilitat mediambiental.

L’equip d’arquitectes que ha dut a terme l’obra ha apostat per diferents mecanismes per fer aquesta nova seu tota una referència de la sostenibilitat. La construcció ha rebut el nivell d’excel·lència del certificat de sostenibilitat BREEAM, un reconeixement que confirma la responsabilitat de LCI Barcelona amb els reptes ambientals.

El campus comptarà amb una façana d’alumini en sec, un material 100% reciclable i amb un cicle de vida que en permet la reutilització. La pròpia estructura de l’edifici, metàl·lica, és recuperable i reciclable al 100%. També comptarà amb una coberta enjardinada facilitant l’aïllament tèrmic, així com amb una façana pensada per reduir la incidència solar i per maximitzar la llum mitjançant el bon ús i la distribució dels espais.

Una altra de les característiques és l’ús d’energia fotovoltaica, així com per la recuperació de les aigües grises de l’edifici. L’aigua de pluja serà recollida per al reg posterior i el manteniment de les zones enjardinades.

L’escola reconeix que, amb el nou campus vol ser tota una referència a Europa i al món. Tot i el “gran risc” que va suposar la compra del terreny quan amb prou feines hi havia construcció a la zona, el CEO de LCI Education, Claude Marchand, assegura que ha estat tot un èxit. “Creiem que els campus urbans a ciutats dinàmiques i creatives són el millor entorn per als alumnes”, subratlla.

El fet de tenir espais i tecnologia millorada, valora Marchand, permetrà una evolució constant i atraurà estudiants i professionals de tot el món.

Per impulsar l’arribada de nous talents i coincidint amb la imminent inauguració del centre, LCI Barcelona llança diverses ajudes econòmiques per a nous estudiants que es matriculin fins al 29 de febrer. Un total de 60 ajuts repartits en els graus en anglès (20), graus en espanyol (20) i màsters (20), que aniran des del pagament del 20% del cost en el cas del grau en anglès, fins a una aportació de 1.000 euros en els altres dos casos.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -