25 juny 2024
25 juny 2024

El pavelló, Mies Van der Rohe i Lilly Reich


El Pavelló Mies van der Rohe va ser construït amb motiu de l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929. El Pavelló havia de ser la seu d’Alemanya en aquesta trobada internacional, però va acabar sent molt més que això. Amb les seves línies rectes i elegants, es va convertir en un referent de l’arquitectura moderna i avui dia representa una sèrie de valors arquitectònics com la claredat, la senzillesa i el pragmatisme dels espais: cadascun dels seus detalls està pensat per ser funcional.

Aquesta Unitat Didàctica ha estat desenvolupada amb la col·laboració de la Fundació Mies van der Rohe. És d’accés gratuït i està disponible en castellà i català.

Articles

  • El Pavelló d’Alemanya va ser dissenyat pels arquitectes Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich amb motiu de l’Exposició Internacional del 1929. Què va passar amb l’edifici quan va acabar l’esdeveniment? Què representa el Pavelló en la història de l’arquitectura moderna? T’ho expliquem en aquest primer article: El Pavelló de Barcelona: un edifici singular
  • El Pavelló va ser construït inicialment per a l’Exposició Internacional, però ha interpretat diferents rols al llarg de la seva història. Quan va començar a reconstruir-se? Quins usos té actualment? T’ho expliquem a Les diferents vides del Pavelló Mies van der Rohe
  • Mies van der Rohe va ser un dels arquitectes més influents del segle XX i se’l considera un dels pioners de l’arquitectura moderna. Va desenvolupar un nou estil arquitectònic pioner a la seva època, caracteritzat per la senzillesa i claredat. Qui va ser Ludwig Mies van der Rohe?
  • Lilly Reich va treballar al costat de Mies van der Rohe en els seus principals projectes arquitectònics, inclòs el Pavelló de Barcelona. Reivindiquem la figura d’aquesta dissenyadora i interiorista a l’article Qui va ser Lilly Reich?

Activitats

Guia del professorat i solucionari

Junior Report posa a la teva disposició materials didàctics
per treballar l’actualitat a l’aula.

Omple les teves dades i accedeix de manera gratuïta
a la Guia del Professorat i Solucionari d’aquesta unitat didàctica.