21 febrer 2024
spot_img
21 febrer 2024

Raphaëlle, al TNC: el recorregut vital d’una jove transsexual en primera persona

El TNC ens apropa en primera persona l’experiència de la Raphaëlle, una jove transsexual

La Raphaëlle Pérez és una dona jove transsexual i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ens apropa la seva experiència real de canvi de gènere; un camí marcat per la lluita, per la recerca de la identitat, per l’autoafirmació, pel trencament de motlles, pels somnis.

El dramaturg Carles Fernández Giua és el director de l’obra, un dels tres documentals escènics amb els quals la companyia La Conquesta del Pol Sud dedica a la dona, la identitat i la història. 

El teatre documental: explicar històries des de la no ficció per generar emoció i debat

La Conquesta del Pol Sud és una companyia de teatre que es va fundar a Barcelona l’any 2010. Tal com diuen al seu web, al principi els interessava la dramatúrgia contemporànea que planteja qüestions actuals (com l’atur, la idea de democràcia real, la desobediència civil, l’alzhèimer…). I al cap d’uns anys van sentir la necessitat d’investigar sobre noves formes escèniques que apropessin encara més a la realitat. El que fan ara, doncs, és teatre documental, una manera d’explicar històries des de la no ficció i volen generar emoció i debat.

Les protagonistes de la trilogia són la Clàudia, la Nadia i la Raphaëlle i han fet gira per punts de Catalunya i Espanya. 

FITXA TÈCNICA

Què Obra Raphaëlle
Quan? Des del 9 de gener 2020 fins el 2 de febrer 2020
Dimecres 15 i 22 de gener a les 11 h (funció escolar). 29 de gener a les 19 h
Dijous i divendres a les 20 h
Dissabte a les 19 h
Diumenge a les 18 h
On? Teatre Nacional de Catalunya (TNC)
Quant? Des de 12 €. Preu a consultar
Com? Edat recomanada: a partir dels 14 anys. Espectacle en castellà

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -