28 maig 2024
spot_img
28 maig 2024

Estereotips de gènere

No posem estereotips, tots podem escollir el que ens agrada

Itaca bulko, Han Lin, Eduard Ramos, Marc Lopez i Aitor Mora

La gent està acostumada des de fa molt de temps a posar estereotips de gènere, és a dir, que diuen que hi ha coses de noies i altres de nois, que hi ha coses que només poden fer les dones, o sigui que són femenines, i coses que només poden fer els homes, o sigui que són masculines.

Per exemple, diuen que els nens són més bèsties, han de jugar a futbol, a bàsquet, que han de ser més forts i els ha d’agradar el blau… I les noies tot el contrari: més arreglades, els ha d’agradar el rosa o han de jugar a Barbies i anar a ballet.

A nosaltres no ens sembla bé que hi hagi gent que opina sobre què pot i què ha de fer una persona, de qualsevol gènere. També entenem que hi ha gent que ha estat educada així des de petit/a, i que ara no comprèn que hi ha gent a la qual li agraden les coses del suposadament gènere contrari. Perquè tot el món pot ser com ell vol i no pots jutjar els seus gustos ni pots jutjar-lo a ell mateix per com és i com pensa.

Però sí que és veritat que la societat ha anat millorant en l’aspecte dels estereotips de gènere i la societat cada cop està millor en aquest tema.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -