Món / Història / Notícia no classificada

Feliç any nou xinès!

A tota la Xina, milions de persones es preparen per celebrar el Festival de la Primavera i donar la benvinguda al nou Any del Gos. (Reuters)

El calendari xinès es basa en la posició del sol i les fases de la lluna per definir els mesos i anys

A la cultura xinesa, l’Any Nou coincideix amb el Festival de Primavera, una festivitat que se celebra des de fa segles per honrar als déus i ancestres. Aquest any, la Xina celebrarà l’any 4716 segons el seu calendari tradicional.

El calendari xinès és un calendari lunisolar: els dies i els mesos es fixen en funció de la posició del sol i les fases de la lluna. Per això cada tres anys s’hi afegeix un mes al calendari, de manera que aquest any té tretze mesos en comptes de dotze.

És com un any de traspàs, però en comptes d’afegir un dia s’afegeix un mes sencer. D’aquesta manera, segons el calendari lunisolar, un any normal té 353-355 dies, mentre que l’any de tretze mesos té 383-385 dies.

https://www.instagram.com/p/Be65GHygSNU/?utm_source=ig_embed

Moltes cultures han utilitzat aquest sistema de mesura astronòmic: el calendari hebreu, el calendari budista, el calendari hindú… No obstant això, actualment la majoria de països utilitza el calendari gregorià de 12 mesos i 365 dies.

La Xina va adoptar el calendari gregorià fa molts anys, però segueix mantenint la tradició de l’Any Nou Xinès, on prenen protagonisme varis elements del cel i de la terra. Aquest 2018 és l’Any del Gos i l’Any de la Terra.

https://twitter.com/cgtnenespanol/status/961358929899896832

Un calendari per a cada cultura

A diferència del calendari xinès, en la majoria de països occidentals s’utilitza el calendari gregorià. Es tracta d’un calendari solar que només es fixa en la posició del sol per determinar la longitud dels dies i els mesos.

El calendari gregorià va ser impulsat pel papa Gregori XIII al 1582 per substituir el calendari julià, que cometia algunes imprecisions astronòmiques. Aquest calendari devia el seu nom a l’emperador romà Juli Cèsar.

https://www.instagram.com/p/8jDLAhpB15/?utm_source=ig_embed

A dia d’avui, el calendari gregorià és el calendari oficial pràcticament a tots els països del món. És el calendari que utilitzem: els anys tenen 12 mesos i 365 dies, excepte els anys de traspàs, que en tenen 366.

No obstant això, no tots els calendaris es basen en el Sol. El calendari musulmà, per exemple, és un calendari lunar que segueix les fases de la lluna.

Aquest calendari, que conviu amb el calendari gregorià als països musulmans, es compon d’un any de 354 o 355 dies dividits en 12 mesos segons els cicles lunars.

https://twitter.com/Historia2punto0/status/886617594110889984

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Resum de la privadesa
Junior Report

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.

Galetes estrictament necessàries

Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.

Galetes de tercers

Aquest lloc web utilitza Google Analytics per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc i les pàgines més visitades.

El mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el lloc web.

Galetes addicionals

Aquest web utilitza les següents galetes addicionals:

(Indica aquí les galetes que esteu utilitzant a la web.)