29 maig 2024
spot_img
29 maig 2024

Juan Antonio Bayona comparteix experiències amb els estudiants de Blanquerna

El director de ‘La Sociedad de la nieve’ participa en una masterclass on va repassar la seva trajectòria

L’auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna va acollir, el passat 3 de maig, una experiència cinematogràfica única: una masterclass amb el reconegut director Juan Antonio Bayona.

El realitzador, que ha estat d’actualitat gràcies a la seva pel·lícula La Sociedad de la nieve, nominada a l’Oscar, va participar en una conversa íntima amb els alumnes de la facultat.

Des dels seus inicis en el cinema espanyol fins al seu reconeixement internacional amb pel·lícules com El orfanato i Lo imposible, Bayona va compartir en aquesta xerrada la seva apassionant trajectòria amb els assistents.

La creativitat de Bayona

Moderada per la Dra. Judith Colell, directora del grau en Comunicació Audiovisual, la masterclass va oferir una visió íntima de la creativitat de Bayona, les seves influències i els seus processos de treball. El públic, en gran part estudiants del grau, va tenir l’oportunitat d’interactuar amb el cineasta, plantejant-li preguntes i rebent consells valuosos per al seu futur professional.

“Desenvolupar una manera de pensar pròpia, una visió pròpia, és el més difícil per a un director de cinema; al principi la guia és la intuïció, la manera d’articular-ho és la pel·lícula”, va explicar Bayona en la seva conferència.

L’auditori es va omplir de gom a gom per seguir aquesta conversa molt dinàmica i propera. Bayona va mostrar una gran complicitat i empatia, i les experiències que va compartir amb els assistents van crear un ambient carregat d’emocions.

Bayona va parlar de la seva trajectòria professional i també de la seva etapa formativa. La major part de l’acte va destinar-se a les preguntes dels alumnes. El director va respondre tots els dubtes plantejats i va oferir consells als alumnes que de ben segur que els acompanyaran durant la seva carrera. Des de la universitat es fa una valoració molt positiva de l’acte, que qualifiquen com un dels millors esdeveniments viscuts a la Facultat.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -