22 maig 2024
spot_img
22 maig 2024

La desigualtat de gènere no és una lluita d’un sol dia

8M: Dia Internacional de la Dona

Per: Ainhoa Quispe, JiaLu Ye, Adiya Bektibayeva, Jenny Velesville i WangYu Jiang

El 8M és el Dia Internacional de la Dona, aquest dia milers de persones surten als carrers per reivindicar els drets de la dona i la igualtat de gènere en tots els àmbits. Tot i això, la lluita contra la desigualtat de gènere no es pot limitar a un sol dia a l’any, sinó que ha de ser una lluita diària i constant.

La igualtat de gènere és un tema que continua sent rellevant en la nostra societat actual. Malgrat els avenços que s’han aconseguit en els últims anys, encara hi ha molt a fer per assegurar que homes i dones tinguin els mateixos drets i oportunitats en totes les àrees de la vida.

La desigualtat de gènere és un problema que es manifesta en múltiples àmbits de la nostra vida quotidiana. Per exemple en l’àmbit familiar, sovint s’assigna a les dones la responsabilitat de tenir cura de la llar o al carrer on les dones no poden vestir de certa manera o anar soles pel carrer de nit, és en aquest punt on volem profunditzar més.

Les dones sovint tenen por de caminar soles pel carrer per por de ser atacades o assetjades. A més, la manera com es vesteixen sovint s’utilitza per justificar la violència contra elles, cosa que reflecteix una mentalitat sexista i patriarcal que ha de canviar.

Òbviament, no és un problema que es pugui resoldre en un sol dia o mitjançant una sola acció. Requereix un compromís constant per part de tots els membres de la societat per promoure la igualtat de gènere en tots els aspectes de la vida. Com va dir l’activista Jackson Katz, “Qualificar la violència de gènere com un ‘assumpte de dones’ és part del problema. Dona a una quantitat enorme d’homes l’excusa perfecta per no parar atenció”. És per això que hem de treballar plegats per aconseguir una societat més justa i igualitària per a tothom.

L’educació és clau per fomentar la igualtat de gènere des d’una edat primerenca. Hem d’ensenyar als nens i nenes que tots dos sexes són iguals en tots els aspectes i que tenen el mateix valor i drets. Només així podrem canviar les actituds i comportaments sexistes que són presents a la societat.

És fonamental que la gent agafi consciència que la igualtat de gènere és un dret humà, i que ha de ser respectat en tots els àmbits, tant sigui familiar, escolar, amb els amics o al carrer.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -