28 març 2024
spot_img
28 març 2024

La indústria de l’animació vista des de dins

Entrevista a Ian García, cap d’Animació a Petoons Studio i exalumne de Seeway – LCI Barcelona

El tancament d’escoles i instituts va ser una de les mesures aprovades per frenar l’expansió de la pandèmia causada per el nou coronavirus arreu del món. Molts nens, adolescents i també adults van trobar en els videojocs una activitat en la qual refugiar-se.

La indústria del videojoc ha generat xifres de rècord durant aquests mesos, amb els gamers connectats diàriament i jugant en temps real. Així va quedar reflectit en plataformes de jugadors com STEAM, que van mostrar un augment de la seva activitat.

“Tot i que la demanda ha augmentat, els videojocs compleixen amb els mateixos objectius de sempre: entretenir i divertir la gent”, afirma Ian García, exalumne de Seeway – LCI Barcelona i actualment cap d’Animació en Petoons Studio.

García recorda el seu pas per l’escola quan va cursar el Màster en Animació 2D i 3D que ofereix Seeway-LCI Barcelona. Al costat del professor Dario Durán, es va endinsar en el món professional amb un projecte que consistia en una sèrie de 12 capítols per al grup de música Helloween. “Allà vaig aprendre les bases necessàries per entendre com funciona el món de l’animació i, després d’acabar els meus estudis, vaig poder començar a animar”, comenta.

https://twitter.com/lci_barcelona/status/1288411117635678208

 

Tècniques d’animació

Des de fa un any, treballa com a animador a la incubadora de projectes transmèdia Petoons Studio, on comparteix taula i projectes amb Arnau Martín, també alumni de Seeway – LCI Barcelona. “La meva tasca consisteix a mantenir un seguiment de les animacions, clean-ups i inbetweens que realitzen les assistents d’animació, a més d’encarregar-me de les animacions més complexes i dels personatges principals”, relata.

El clean-up consisteix a netejar els traços que l’animador ha fet sobre el videojoc per reproduir un moviment i reduir-los a una única línia. Aquesta tècnica ajuda a potenciar la riquesa visual dels dissenys perquè permet, per exemple, que el traç d’una il·lustració sigui més gruixut o més fi segons convingui.

D’altra banda, el tweening és un procés tradicional en l’animació de videojocs que permet generar quadres intermedis entre dues imatges per donar l’aspecte que la primera imatge es converteix suaument en la segona imatge, a manera de transició.

 

Nous reptes de futur

El confinament ha fet que s’imposés el teletreball a l’estudi, cosa que no sempre beneficiava l’equip perquè impedia “veure la feina d’un altre departament”. No obstant això, García és optimista i espera que aviat tot pugui tornar a la normalitat: “esperem amb moltes ganes el moment de tornar a veure’ns a l’estudi i fer broma tots junts”, afegeix.

Malgrat tot, l’estudi d’animació en el qual treballa García es troba en ple procés de desenvolupament d’un nou videojoc, el Curse of the Sea Rats, que ja es va testejar al NiceOne Barcelona, ​​el festival d’entreteniment digital que es va celebrar a la ciutat catalana a finals de novembre del 2019. “És un projecte molt ambiciós. Volem fusionar el millor d’un videojoc de l’estil de Metroidvania amb el millor de l’art visual”, conclou García.

Informació elaborada en col·laboració amb LCI Barcelona

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -