22 juliol 2024
spot_img
22 juliol 2024

La tecnologia revoluciona l’aprenentatge personalitzat a les aula

L’EdTech exerceix un paper fonamental en la revolució de la forma d’ensenyar als alumnes

En el sector de l’educació, l’aprenentatge personalitzat ha estat a l’avantguarda durant molt de temps. Ara, gràcies a la tecnologia, està experimentant una revolució que està transformant la forma en què els estudiants adquireixen coneixements.

Però de què parlem concretament quan parlem de l’aprenentatge personalitzat? Es tracta d’ un enfocament educatiu que aprofita les necessitats individuals, interessos, aspiracions, fortaleses i habilitats dels estudiants a través d’ experiències d’ aprenentatge personalitzades. Aquesta forma d’ aprenentatge no només ajuda els estudiants a complir amb els estàndards acadèmics, sinó que també els ajuda a aconseguir més, desenvolupant habilitats essencials del segle XXI, com el treball en equip, l’ autogestió o les competències tecnològiques.

Abans de la digitalització, personalitzar l’educació a les necessitats dels estudiants era un desafiament que requeria molt d’esforç i mancava d’eines de suport adequades. No obstant això, la tecnologia educativa, coneguda com a EdTech, està canviant aquest panorama.

La tecnologia ara permet als educadors crear plans d’aprenentatge personalitzats per a cada estudiant. Aquests plans inclouen un entorn d’ aprenentatge en el qual el ritme s’ adapta a cada estudiant amb tasques obertes i retroalimentació. Això significa que els professors poden ajustar ràpidament les diferents lliçons per satisfer contínuament els interessos individuals dels estudiants.

Llibertat per establir objectius d’ aprenentatge

En un enfocament d’ aprenentatge personalitzat, a més, els mateixos estudiants tenen l’ oportunitat d’establir els seus propis objectius d’ aprenentatge, la qual cosa fomenta la motivació i el compromís.

Tal com expliquen des d’ACER, la tecnologia proporciona als estudiants recursos específics per crear projectes, accedir a mitjans i dur a terme una àmplia gamma de tasques creatives.

Retroalimentació instantània i personalització

La retroalimentació també és essencial per a l’aprenentatge efectiu, i la tecnologia ofereix eines per proporcionar retroalimentació instantània i personalitzada a cada estudiant. La interactivitat de les plataformes tecnològiques permet als estudiants rebre suport individual durant les activitats pràctiques.

Finalment, cal tenir en compte també el paper de la intel·ligència artificial (IA), que s’està convertint en una part essencial de l’educació. La digitalització ha proporcionat accés a dades no només sobre el rendiment dels estudiants, sinó també sobre els seus estils d’aprenentatge preferits. Això permet un seguiment més precís del progrés dels alumnes i brinda als educadors informació valuosa sobre com millorar encara més el procés d’ensenyament.

Descobreix més sobre Acer For Education aquí.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -