28 maig 2024
spot_img
28 maig 2024

Com serà la vida després del confinament?

La pandèmia de la Covid-19 ens obligarà a canviar les nostres rutines i activitats d’oci durant un temps

Sortir a prendre alguna cosa, anar al cinema o sopar en un restaurant no serà el mateix després del confinament. Després de diverses setmanes de quarantena, la tornada a l’activitat habitual seguirà condicionada pel coronavirus, amb l’objectiu d’evitar un possible rebrot.

Per això les autoritats estudien de quina forma es podran reprendre les activitats lectives, esportives i d’oci amb certa normalitat, però amb les mesures de protecció adequades.

Segurament trigarem força temps a tornar a veure teatres, sales de concert o estadis de futbol plens de gom a gom, tot i que algunes d’aquestes activitats podran realitzar-se amb un aforament limitat per mantenir el distanciament social.

 

Distanciament en hotels i restaurants

Els hotels i els restaurants són negocis acostumats a mantenir un alt nivell de neteja i higiene, però ara s’han d’adaptar al control sanitari per evitar el risc de contagi.

Els hotels hauran de treballar durament, més que abans, per desinfectar les habitacions cada cop que arribin nous clients. És possible que els clients hagin de portar guants dins de l’hotel i que es plastifiquin elements de contacte habitual com els poms, els comandaments de la tele, els interruptors…

Els menjadors dels restaurants probablement hauran de conformar-se a omplir la meitat o una tercera part del seu aforament i establir distàncies de 1,5 o 2 metres entre les taules o separacions mitjançant mampares.

A més, les taules i les cadires s’hauran de desinfectar cada vegada que hi hagi un canvi de comensals.

Un cambrer serveix uns plats de menjar amb guants i mascareta en un restaurant a Roma (Itàlia). (Giuseppe Lami / EFE)

Els bars o discoteques hauran de seguir directrius similars a les dels restaurants, encara que pot que els resulti més complicat. En aquests locals, reduir l’aforament pot no ser rendible o implicar pèrdues econòmiques, i en aquest cas pot ser que optin per tancar. El mateix passa amb els cinemes o les sales de teatre.

 

Un estiu sense aglomeracions

Els que ja donen per fet que no podran reprendre l’activitat en els propers mesos són els festivals culturals.

Aquest estiu no veurem ni concerts ni espectacles multitudinaris, que hauran de limitar el seu aforament o cancel·lar-se. Molts esperen poder ajornar-se a la tardor, encara que no està clar que puguin fer-ho.

Les activitats que es mantinguin hauran de garantir la distància social i limitar els aforaments, sigui en espais tancats com sales de concerts o en espais a l’aire lliure.

 

Les vacances hauran d’esperar

Molts països ja estan pensant a reobrir les fronteres quan la xifra de contagis comenci a disminuir. No obstant això, és molt probable que el moviment de persones quedi restringit per les mesures de seguretat.

Segurament els viatges i grans desplaçaments trigaran un temps a recuperar el ritme d’abans del coronavirus. Per això es recomana no planificar grans viatges ni vacances a l’estranger de moment.

De la mateixa manera, caldrà regular l’accés a piscines o platges en el cas que arribin a obrir-se. Algunes ciutats de la costa ja estan treballant en això i fins i tot es plantegen muntar mampares de plàstic sobre la sorra per delimitar les zones dels banyistes.

Un home comprova la temperatura d’un turista durant la pandèmia del coronavirus. (Ahmad Gharabli /AFP)

 

Guants i mascaretes a les botigues

Les botigues i els comerços també hauran de complir unes estrictes mesures d’higiene i seguretat.

En alguns països d’Europa on comencen a aixecar-se les restriccions, com Suècia o Alemanya, les botigues faciliten als seus clients i empleats guants i gel desinfectant de mans.

Hi haurà un aforament limitat dins del local i els emprovadors estaran parcialment oberts, intercalant els que estan disponibles per garantir que es respecti el distanciament social.

S’haurà d’anar amb compte amb les peces de roba: les que es provin els clients o siguin retornades hauran d’estar un temps en quarantena com a precaució.

La recepcionista d’un hotel a Roma (Itàlia) amb mascareta i guants. (Giuseppe Lami / EFE)

Descarrega’t de forma gratuïta els recursos didàctics sobre el coronavirus aquí.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -