28 gener 2023
spot_img
28 gener 2023
spot_img

El #MeToo també esquitxa Trump

El moviment feminista contra l’assetjament sexual sorgit a Hollywood arrasa a les xarxes socials i càrrega contra el president Trump

En aquest últim any, milers de dones s’han unit al moviment de protesta #MeToo (Jo també), per denunciar nombrosos casos d’assetjament sexual al món del cinema i la televisió d’Estats Units.

Al final, la campanya #MeToo s’ha estès a altres àmbits i països. Dones de tot el món han fet sentir la seva veu i han denunciat l’assetjament que sofreixen en el seu dia a dia. L’últim exemple va ser durant la gala dels Globus d’Or, on els i les assistents van vestir de negre com a forma de protesta. 

https://www.instagram.com/p/Bd0caGKgU-I/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_legacy

La denúncia ha arribat fins i tot a la Casa Blanca. Encara que la integritat de Donald Trump ja s’havia posat en dubte abans del moviment feminista #MeToo: durant la campanya electoral, diverses dones van denunciar que havien estat assetjades per Trump en el passat.

Trump va aconseguir guanyar les eleccions, però el moviment feminista #MeToo ha posat en dubte la seva presidència.

De la gran pantalla al gran tuit

El moviment #MeToo comença al món del cinema nord-americà, amb els escàndols d’Harvey Weinstein, un famós productor de Hollywood. A l’octubre de 2017, l’actriu Alyssa Milano escriu un tuit de denúncia que de seguida es viralitza a les xarxes socials.

“Si has estat assetjada o han abusat sexualment de tu escriu ‘Me too’ en resposta a aquest tuit”

A partir d’aquest moment, diverses dones denuncien a Weinstein per assetjament sexual i els mitjans de comunicació es fan ressò de la notícia. El fet que el cas es faci públic fa que cada vegada més dones se sumin a la iniciativa, deixin d’amagar-se i expliquin les seves pròpies experiències.

Nombroses i conegudes actrius de Hollywood donen el seu suport a #MeToo i Time’s Up (Ja és l’hora), una iniciativa que ofereix assessorament i suport legal a les víctimes d’assetjament sexual.

https://www.instagram.com/p/Bd20w9iAFqP/?taken-by=feministfightclub

Un #MeToo polític

L’any passat, quan totes aquestes denúncies es feien públiques, el president Trump va assegurar “alegrar-se” perquè sortissin a la llum. No obstant això, només un any abans, les mateixes acusacions es formulaven contra ell.

Trump ha negat totes les acusacions i, com acostuma a fer, ha culpat al Partit Demòcrata i als mitjans de comunicació d’inventar aquestes històries per perjudicar-lo.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/940554567414091776

No obstant això, el moviment #MeToo ha aconseguit que altres polítics acusats d’assetjament sexual reconeguessin els fets, forçant la seva dimissió.

El congressista republicà Trent Franks, el congressista demòcrata John Conyers i el també senador demòcrata Al Franken han renunciat a les seves posicions per les acusacions d’assetjament sexual que van sorgir arran d’aquest moviment.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -