2 març 2024
spot_img
2 març 2024

Per què els alumnes amb FP troben feina més fàcilment: són la primera opció del mercat laboral

La Formació Professional aconsegueix una alta taxa d’inserció laboral, ja que els graus permeten adaptar-se més ràpidament als coneixements que requereix el mercat laboral

La Formació Professional continua assentant-se a Espanya com una referència educativa. Tot i la tendència que hi ha a les escoles a guiar l’alumne a una carrera universitària, l’estadística demostra que el panorama nacional és un altre. Més d’un milió d’alumnes cursen FP, fet que suposa un increment de 500.000 persones respecte fa només deu anys.

A més, cal destacar l’alt nivell de contractació que hi ha al sector de la FP. Segons l’informe Infoocupació d’Adecco, el 41,3% de les ofertes laborals van dirigides a les persones amb FP. Un percentatge que els situa com a primera opció des del 2018 estenent així la seva popularitat. En base a aquesta estadística, destaca el manteniment del grau superior i un notable creixement del grau mitjà.
La FP, i especialment els Cicles Formatius de Grau Superior, permeten als estudiants adaptar-se a les demandes del mercat a gran velocitat. Destaca l’alt nivell d’especialització i la proximitat que hi ha pel que fa a temàtiques de recent aparició.

LCI, escola especialitzada en disseny i arts visuals, subratlla la importància que té aquest tipus d’educació per poder abordar àrees influïdes per la tecnologia. L’arribada de la Intel·ligència Artificial revolucionarà matèries com ara el disseny de moda o el disseny gràfic. Per això la proximitat de la FP permet transmetre aquests coneixements a gran velocitat.

La formació en Moda

El sector de la moda és una de les referències culturals a Espanya a l’exterior. Són nombrosos els noms de dissenyadors que han aconseguit vestir artistes de la talla de Justin Bieber o Lady Gaga, coneguts a tot el planeta. També han optat per portar creacions espanyoles figures com la Reina Letizia, actrius com Penélope Cruz i cantants en plena explosió com Rosalía.

Per a molts desconeguts, la formació a Moda pot arribar des de diversos vessants. Una és la FP. Des de LCI Barcelona s’ha optat per crear un Cicle Formatiu de Grau Superior en Patronatge i Moda per satisfer aquesta demanda. Sense anar més lluny, aquest tipus de cicle permet saltar al mercat laboral com a tècnic patronista, tècnic en confecció industrial o dissenyador tècnic de patronatge, entre d’altres.

Un reflex de la importància que té la indústria de la moda a Espanya i l’atractiu que genera entre els estudiants més joves. La facilitat d’accés, a més, fa que es pugui cursar aquest cicle bé per mitjà d’una prova d’accés o complint requisits com ara tenir un títol de batxillerat o algun altre cicle de formació.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -