14 juliol 2024
spot_img
14 juliol 2024

Per què l’OTAN no envia soldats a Ucraïna?

El país ocupat no forma part de l'aliança de països d'Europa i Amèrica del Nord que van signar el Tractat de l'Atlàntic Nord

Ucraïna no és un país membre de l'OTAN, de manera que els països que formen part d'aquesta aliança no estan obligats a intervenir al conflicte. Tot i així, durant les darreres setmanes, tant els Estats Units com la Unió Europea van assegurar que era un país aliat i que ajudarien a defensar-lo en cas d'atac.

Aleshores, per què ni els Estats Units ni els països europeus han enviat encara tropes a Rússia? El principal motiu és que Rússia té un exèrcit molt gran i disposa d'armament nuclear: si l'OTAN intervingués per defensar un país que no és membre real de la coalició, Rússia el podria utilitzar com a argument per iniciar un conflicte i utilitzar aquest arsenal.

La Unió Europea no es vol arriscar a provocar una guerra que ràpidament s'estendria a diversos països membres de la UE. Per la seva banda, el govern dels Estats Units veu el conflicte molt lluny de les seves fronteres, i tampoc no és un país amb grans reserves de petroli (un dels motius pels quals sí que ha intervingut en les guerres d'altres països)

Encara no estàs subscrit a Junior Report?

Subscriu-te

Si tu o el teu centre esteu subscrits,
introdueix el perfil de xarxes socials o el teu usuari

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -