1 març 2024
spot_img
1 març 2024

Protegir el planeta està a les nostres mans  

Països dels cinc continent preparen centenars d’iniciatives a favor del medi ambient

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, una jornada per conscienciar sobre la importància de cuidar del nostre planeta, però també per passar a l’acció amb projectes i campanyes que ens ajudin a protegir la naturalesa.

El Programa de Nacions Unides per al Medi ambient (PNUMA), també conegut com ONU Medi Ambient, és l’organització de Nacions Unides que treballa per impulsar polítiques mediambientals amb més de 100 països de tot el món.

Des de la seva fundació al 1972, ONU Medi ambient col·labora amb governs, institucions i organitzacions per protegir la fauna i la flora a paisatges naturals de tot el món.

https://www.instagram.com/p/BjZuGJjgh2m/?utm_source=ig_embed

A més de participar en programes de reforestació o reintroducció d’espècies i de llançar campanyes ecologistes, ONU Medi ambient també elabora informes sobre la situació mediambiental del planeta.

Al 1988 van crear el Panell Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC), un comitè d’experts que estudia l’avanç de l’escalfament global mesurant diferents efectes com l’augment de temperatures, la pujada del nivell del mar o la pèrdua de biodiversitat.

Un dia per estimar a la Terra

Respirar aire pur, gaudir de paisatges nets, nedar en platges sense residus, garantir el futur de totes les espècies… és cosa de tots.

El nostre estil de vida pot ser més o menys respectuós amb el medi ambient, segons els recursos que gastem i els residus que produïm. La manera en què ens desplacem, els aliments que mengem, la roba que utilitzem o el nostre consum influeix en els recursos naturals.

El Dia Mundial de Medi Ambient se celebra cada 5 de juny per recordar-nos que el planeta és responsabilitat nostra i hem de cuidar d’ell si volem gaudir-lo en un futur. És un dia per passar a l’acció i fer alguna cosa per millorar el lloc en el qual vivim.

Dir adéu al plàstic

Aquest any, el missatge del Dia Mundial del Medi ambient se centrarà a reduir la contaminació per plàstics, un dels problemes mediambientals més greus en l’actualitat.

Es calcula que cada any s’aboquen 13 milions de tones de residus plàstics al mar, la qual cosa posa en risc la fauna marina i la cadena alimentària que arriba fins a nosaltres.

A través de l’eslògan “Rebutja el que no pots reutilitzar”, s’han preparat accions per tot el planeta: des de la recollida d’escombraries a les platges de Llatinoamèrica fins a xerrades i tallers per saber com podem reduir el consum de plàstics, passant per la projecció de documentals per conscienciar.

https://www.facebook.com/ONUMedioAmbiente/videos/719912491466241/

Una altra de les iniciatives globals és Litterati, una aplicació mòbil gratuïta que converteix la neteja del planeta en un joc. Amb aquesta app pots fotografiar els residus plàstics que trobis al teu entorn, catalogar-los i compartir-los en xarxa amb altres persones compromeses com tu.

Una sola acció pot semblar petita, però si tots ens comprometem amb el medi ambient i el futur del planeta podem canviar moltes coses. El Dia Mundial del Medi ambient és un bon moment per començar, t’apuntes?

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -