30 març 2023
spot_img
30 març 2023
spot_img

#SenseContaminació: Les xarxes socials es mobilitzen pel medi ambient

ONU Medi ambient llança una campanya per reduir el consum de productes de plàstic d’un sol ús

El consum de productes de plàstic s’ha convertit en un gran problema per al medi ambient .

El plàstic és un material no biodegradable, la qual cosa significa que quan tirem una ampolla o una bossa de plàstic no s’autodestrueixen, sinó que es converteixen en un residu que pot trigar molts anys en desaparèixer.

El problema és encara més greu perquè la meitat dels productes d’aquest tipus que es fabriquen a tot el món estan pensats per utilitzar-se una sola vegada i rebutjar-se. Imagina’t la quantitat de residus que això suposa.

La majoria de plàstics acaben al mar. L’acumulació d’aquests residus al llarg d’anys ha creat un ‘setè continent’ enmig de l’oceà Pacífic: un continent fet de residus plàstics que ocupa una superfície igual a Espanya, França i Alemanya juntes.

La bona notícia és que cada vegada més persones són conscients d’aquest problema i intenten posar el seu granet de sorra per evitar-ho.

Segur que tu també apostes per reciclar botelles o bosses de plàstic. Pot ser que tinguis solucions encara més pràctiques, com utilitzar bosses de roba o ampolles de vidre per no abusar dels plàstics quan no és necessari, o no utilitzar coberts de plàstic.

Ara, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, l’ONU t’anima a compartir a les xarxes socials el teu compromís amb el medi ambient i el planeta participant a la campanya #SenseContaminació.

Aquests són els passos per sumar-se a la campanya #SenseContaminació (ONU)

A través d’aquesta campanya, els usuaris de les xarxes socials poden penjar una foto, un ‘selfie’ o gravar un vídeo mostrant com ajuden al medi ambient, deixant d’utilitzar productes plàstics d’un sol ús i proposant alternatives reutilitzables.

Per participar al joc, penja el teu post a Facebook, Twitter o Instagram amb l’etiqueta #SenseContaminació i #DiaMundialdelMediAmbient. I el més important: etiqueta a tres amics perquè es sumin a aquesta campanya a favor del medi ambient. Tenen 24 hores per respondre al teu repte.

https://www.instagram.com/p/BjhQgIJDlB0/?utm_source=ig_embed

Personalitats i ciutadans de tot el món ja s’han sumat a la campanya, des d’activistes ambientals fins a polítics i estrelles de Hollywood, i fins i tot actors i actrius de Bollywood, a l’Índia, país amfitrió del Dia Mundial del Medi ambient 2018.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -