30 abril 2024
spot_img
30 abril 2024

Troben noves pintures a Pompeia

Els arqueòlegs han descobert uns frescos en una nova excavació d'aquesta ciutat romana, que va ser arrasada per l'erupció del Vesuvi l'any 79 dC.

Noves obres d'art s'han descobert a Pompeia. Els arqueòlegs que han trobat les pintures asseguren que són de les millors que han descobert durant les excavacions a les ruïnes d'aquesta ciutat romana, que va ser arrasada per l’erupció del Vesuvil'any 79 dC.

En els nous frescos, podem veure figures pròpies de la mitologia grega. En una apareix el déu Apol·lo intentant seduir la sacerdotessa Casandra. En un altre, està representada l'escena de París segrestant Helena, esdeveniment que va desencadenar la Guerra de Troia.

Les pintures s'han trobat en unes parets altes negres, que van pertànyer a un gran saló de banquets i que està localitzat a la Regió IX, l'última de les noves regions en què es divideix la ciutat. Aquesta zona inclou una barreja d’habitatges i edificis comercials, així com estructures industrials, com una fleca i una bugaderia.

Actualment encara queda per netejar runes volcàniques d’un terç de Pompeia. Els encarregats de l'excavació actual, la més gran dels darrers anys, asseguren que aquesta ciutat és unespai clau per conèixer com eren les persones i la cultura de l’imperi romà.

El treball dels arqueòlegs és imprescindible en aquest sentit. Ells s'encarreguen d'explorar la ciutat i trobar noves peces, des de frescos fins a escultures. Aquestes permeten reconstruir la història i el mode de vida dels habitants de Pompeia.

Per exemple, l'any passat un grup d'arqueòlegs va trobar un fresc que mostrava un plat molt similar a la pizza. El seu descobriment va servir per debatre l'origen d'aquest mític plat italià.

Què va passar a Pompeia?

Pompeia va ser una ciutat romana antiga que va patir les conseqüències de l’erupció de la Muntanya Vesubi l'any 79 d.C. L'erupció d'aquest volcà italià va agafar tota la població per sorpresa i va sepultar la ciutat sota una gruixuda capa de cendra i lava. D'aquesta manera, va provocar la mort de milers de persones a l'instant.

Després d'aquest episodi, la ciutat va ser oblidada durant més de 1.500 anys. El 1748, durant uns treballs d'excavació, la ciutat va ser redescoberta de forma accidental. Des de llavors, Pompeia és un important lloc arqueològic en procés constant d'excavació i estudi.

Tot i la lava i la cendra, la ciutat es va conservar en molt bon estat, el que ha permès a arqueòlegs i historiadors estudiar-la detalladament. Aquests professionals descobreixen cada dia noves troballes que proporcionen una visió més completa de la vida en aquesta antiga ciutat romana abans de la seva destrucció.

Tota la ciutat de Pompeia és ara Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO i atrau milions de visitants cada any. Aquells que l'han visitada asseguren que passejar pels carrers és com viatjar en el temps.

Antiga ciutat romana

Estudiar les restes arqueològiques de Pompeia ens ha permès conèixer com era l’urbanisme típic una antiga ciutat romana.

Pompeia tenia carrers ben planificats, habitatges, places, teatres, botigues, banys públics i fins i tot sistemes de clavegueram. Hi trobem el Kardo Maximus (carrer principal que anava de nord a sud) i el Decumano Màxim(avinguda principal que anava d'est a oest), que formaven l’esquema bàsic de la ciutat.

També trobem la Via de l'Abundància, un carrer que albergava una gran varietat de botigues, com fleques, tintoreries, joieries i bars, que eren freqüentats per ciutadans i visitants. La diversitat de negocis ens ha permès saber que Pompeia en tenia una gran vitalitat comercial a la seva època.

Totes aquestes troballes proporcionen una visió detallada de com era la vida quotidiana en una ciutat romana durant el segle I dC.

Treballa l'actualitat a l'aula

Aquest article inclou materials didàctics exclusius per a subscriptors. Descobreix l’activitat que et proposem avui!

Restricted Content
To view this protected content, enter the password below:



Encara no estàs subscrit a Junior Report?

Subscriu-te

Si tu o el teu centre esteu subscrits,
introdueix el perfil de xarxes socials o el teu usuari

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -