21 febrer 2024
spot_img
21 febrer 2024

Una dissenyadora de moda aprofita el confinament per rellançar la seva marca personal

Aurèlia Homs, exalumna de LCI Barcelona, ha aprofitat els mesos a casa per readaptar la col·lecció i llançar la seva pàgina de venda virtual

Per Judith Vives

Durant el confinament per l’estat d’alarma davant la pandèmia provocada per la Covid-19, tots ens hem hagut d’adaptar a la nova situació i, en molts casos, reinventar-nos per seguir endavant amb els nostres projectes. Això és, justament, el que ha fet l’Aurèlia Homs, una antiga alumna del Títol Superior Oficial en Disseny de Moda de LCI Barcelona.

Com moltes altres persones, l’Aurèlia es va quedar sense feina a l’inici de la pandèmia. Però lluny de donar-se per vençuda, va decidir aprofitar el confinament per donar un impuls a la seva marca, la Seeds Collection.

Un dels models de Seeds Collection (LCI Barcelona)

Tal com ella mateixa explica, durant aquests tres mesos s’ha dedicat a investigar i adaptar la col·lecció, a “veure què es podia fer des de casa i què no, quins materials i matèries primeres podia comprar per Internet, quins productes podia fer o cosir i quins no, com podia fer les fotografies de les peces perquè es veiessin professionals, etc”.

L’Aurèlia confessa que va començar a treballar en el projecte “perquè necessitava alguna cosa amb el que omplir el temps, i la veritat és que m’ha ajudat molt”.

Però gràcies a tot aquest esforç, ha pogut rellançar la seva marca. “El millor és que, a l’ésser una marca de venda en línia, l’única forma d’arribar al consumidor final és a través d’Internet, i això és fàcil d’aconseguir des de casa”.

Homs va crear la seva pròpia marca fa tres anys “perquè veia que hi havia moltes firmes noves que estaven sorgint i fent-se un forat a través d’Instagram, i vaig pensar que jo també volia aprofitar l’oportunitat amb un producte creat per mi”.

No obstant això, en aquest món hi ha moltíssima competència, perquè qualsevol persona pot vendre el que vulgui. “Això t’obliga a ser molt constant i a no rendir-te per anar guanyant la confiança del consumidor”, apunta. En el seu cas, la diferència de la seva marca respecte a d’altres és que ofereix “un producte de disseny i confecció pròpia”.

Homs es va formar en disseny de moda a LCI Barcelona, ​​una etapa “molt bonica”, recorda, en la qual va aprofitar al màxim “per investigar i crear en el món de la moda i l’art, a més de conèixer-me a mi mateixa i a altres persones amb les quals em vaig sentir molt identificada”.

També destaca que va ser una època “de molt aprenentatge“. “Sempre dic que les assignatures que més m’han ajudat a l’hora de realitzar el meu projecte són les de patronatge i confecció, molt útils per crear els prototips de la marca, i també les d’informàtica, perquè és fonamental saber utilitzar eines com Adobe Illustrator i InDesign”.

Quan estudiava quart curs, l’Aurèlia va decidir dividir el curs en dos anys per poder centrar-se en el projecte final i també en la seva pròpia marca, que acabava de néixer. A principis de l’últim curs li van cridar de l’empresa on havia fet les pràctiques, un proveïdor turc de Zara, i va començar a treballar amb ells.

Durant aquest temps va haver d’aparcar el seu projecte personal, fins que va arribar la pandèmia i el confinament. Una crisi que, per a l’Aurèlia, ha estat tota una oportunitat.

Ara, sobre el futur, l’Aurèlia ho té molt clar: “vull que l’únic canal de venda segueixi sent Internet i, a partir d’aquí, m’agradaria fer créixer la marca de manera virtual i poder arribar a viure d’ella”.

Informació elaborada en col·laboració amb LCI Barcelona

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -