24 abril 2024
spot_img
24 abril 2024

Una exposició al Museu Balenciaga repassa la trajectòria del dissenyador de moda Josep Font

El dissenyador català es va formar a l’àmbit de la moda com a estudiant a LCI Barcelona

El Museu Cristòfol Balenciaga acull, des del mes de juny passat, una exposició que repassa la trajectòria del dissenyador de moda Josep Font. Aquesta exposició, titulada “Josep Font: Bellesa i inquietud”, forma part d’una iniciativa del museu per explorar la influència del llegendari Balenciaga a la indústria contemporània i fomentar la investigació i la creació en la moda.

Comissariada per Josep Casamartina i Parassols, l’exposició recorre més de dues dècades de la trajectòria del destacat dissenyador català, que es va formar al món de la moda a LCI Barcelona.

A la mostra es pot trobar una selecció acurada de peces que reflecteixen l’admiració de Font pel llegat de Balenciaga. La mostra es presenta també com un homenatge a la seva mare , que des de ben petita li va inculcar l’estima per la moda, especialment pels dissenyadors Pedro Rodríguez i Balenciaga.

Abans d’embarcar-se a la seva carrera a la moda, Josep Font ja estava familiaritzat amb la feina de Balenciaga gràcies a la seva mare, que el portava de compres a botigues de moda de prestigi a Barcelona. Aquesta influència primerenca es va convertir en un component fonamental del seu enfocament creatiu, i l’exposició és la culminació de la seva carrera, compartint escenari amb el mestre que la seva mare tant admirava.

L’exposició destaca el treball de Josep Font a l’àmbit del volum, una característica que admira profundament de Balenciaga. L’habilitat de Balenciaga per separar el teixit del cos i el seu enfocament a realçar el clatell són aspectes que han influït a l’obra de Font. A més, s’hi inclou un vídeo en què Font reflexiona sobre la influència de Balenciaga en la seva trajectòria.

“Josep Font: Bellesa i inquietud” no només presenta les peces de Font, sinó que també busca acostar el seu procés creatiu, el patronatge i els detalls de les teles al públic, cosa que proporciona una visió detallada de la seva obra. A més de les peces de roba de la Col·lecció Antoni de Montpalau, l’exposició també compta amb préstecs de clientes de la firma, cosa que demostra l’estima i l’enllaç emocional que les persones tenen amb les seves creacions.

La mostra aborda també l’evolució de la indústria de la moda al llarg dels anys i destaca la importància de l’artesania i la qualitat en un context on la velocitat sovint preval. Font advoca per la tornada a peces ben fetes i el valor afegit que comporta el treball artesanal.

Tot i els seus èxits, Josep Font considera que encara té molt per fer al món de la moda. Mantenint el seu enfocament a la bellesa que inquieta, continua explorant noves inspiracions a la recerca d’oportunitats per seguir deixant la seva empremta a la indústria de la moda.

“Josep Font: Bellesa i inquietud” es pot veure al Museu Cristóbal Balenciaga fins al 7 de gener de 2024.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -