2 desembre 2023
spot_img
2 desembre 2023

Una vintena de propostes per fer un món més pacífic i sostenible

El concurs de Blanquerna sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible ja té finalistes i els projectes guanyadors es donaran a conèixer el proper 20 de juny

Per Judith Vives

Estudiants de 18 centres escolars han desenvolupat els seus propis projectes perquè el nostre planeta sigui un indret més pacífic, just i sostenible. Aquests joves han presentat els seus projectes a la nova convocatòria dels Premis Blanquerna Impulsa que organitza Blanquerna-URL.

Aquest certamen, dirigit a estudiants i docents de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, té com a objectiu promoure els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) entre els joves i els anima a desenvolupar projectes inspirats en diferents ODS, que es puguin dur a terme al centre escolar o a l’entorn proper.

En la quarta edició dels Premis Blanquerna Impulsa s’han triat tres objectius: l’ODS16: Pau, justícia i institucions sòlides, l’ODS12: Producció i consum responsable i l’ODS17: Aliances per assolir els objectius, per tal de promoure el consum sostenible i la col·laboració entre institucions.

Els 18 centres que s’han inscrit als premis han presentat 19 treballs inspirats en aquests ODS. Ara haurem d’esperar fins al proper 20 de juny per conèixer els projectes guanyadors. Els escollits podran emportar-se grans premis, tant per als estudiants com per als seus centres educatius.

 

 

Quatre categories de premis

Hi ha quatre categories de premis: àmbit educatiu, comunicatiu, de salut i àmbit internacional. Els projectes de comunicació inclouen activitats audiovisuals, digitals, artístiques o literàries, o bé l’organització d’esdeveniments que promoguin el coneixement, la denúncia o la conscienciació de qualsevol tema relacionat amb els ODS daquesta edició.

El premi a l’activitat en l’àmbit educatiu escolar inclou treballs que recullin una activitat o conjunt d’activitats destinades a promoure els ODS dins el projecte educatiu de l’escola o en el conjunt de tota la comunitat educativa.

La categoria de la salut inclou projectes que recullin qualsevol activitat per millorar aspectes de la salut integral dins del centre educatiu o al seu entorn immediat. S’hi inclouen iniciatives de formació, conscienciació i prevenció de riscos, així com de millora de qualsevol tema relacionat amb els objectius d’aquesta edició.

Finalment, el premi en l’àmbit de les relacions internacionals contempla projectes que recullin qualsevol activitat o conjunt d’activitats que promoguin el coneixement, la interdisciplinarietat o la transversalitat de qualsevol tema relacionat amb els objectius d’aquesta edició, en col·laboració amb una altra institució educativa o de caràcter social fora de l’Estat espanyol.

Els organitzadors celebren la motivació dels centres que han participat en aquesta convocatòria i en destaquen la implicació perquè el món sigui un lloc més just i sostenible.

Informació elaborada en col·laboració amb Blanquerna-URL

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -