3 desembre 2023
spot_img
3 desembre 2023

Vols ser tatuador? Així t’ajudarà saber dibuixar

Tenir coneixements de composició, línia, figura i ombres t’ajuda a millorar els teus ‘tattoos’

Per Judith Vives

En els últims anys, els tatuatges s’han convertit en més que una tendència: són gairebé un estil de vida i una forma d’expressar idees o, simplement, lluir una obra d’art sobre la pell.

I cada vegada són més els joves creatius que volen convertir-se en tatuadors professionals.

El tatuador necessita una formació específica abans d’agafar l’agulla i la tinta. Cal saber quines són les principals tècniques, com funcionen els instruments elèctrics i, per descomptat, els requisits higiènics i sanitaris.

Una cosa que pot ajudar-te molt a convertir-te en un gran tatuador és saber dibuixar. No es tracta d’un requisit imprescindible, ja que molts tatuadors utilitzen plantilles predissenyades.

https://www.facebook.com/EscolaComicJoso/videos/1411435512211610/

Però si el teu somni és ser un tatuador amb marca pròpia, dominar l’art del dibuix i la il·lustració és indispensable.

Tatuar amb estil propi

Els tatuatges son cada vegada més populars. Les nocions de dibuix t’ajudaran a l’hora d’adaptar els dissenys i afegir nous tattoos en el cos d’un client.

A més, els amants dels tatuatges busquen dissenys únics i especialitzats, per això és gairebé obligatori que els artistes del tattoo es converteixin en els creadors dels seus propis patrons i dibuixos.

Quan aprens a dibuixar adquireixes coneixements sobre composició, sobre figures, línies i ombres. “Aprens maneres d’atacar el dibuix“, explica el professor Enric Rebollo de l’Escola Joso.

Enric Rebollo realitza un dibuix per un tatuatge (Escola Joso)

Segons aquest expert, en els tatuatges “es busca la profunditat més que la perspectiva i, en lloc de les ombres, es busquen els contrastos“. Per aconseguir-ho, conèixer les tècniques específiques resulta molt útil per aconseguir tatuatges espectaculars, entenedors i ben acabats.

Quatre elements bàsics per dibuixar ‘tattoos’

Rebollo ens explica quins són els elements que cal dominar per crear tatuatges espectaculars.

La figura: conèixer els detalls de l’anatomia humana, animal i dels objectes. Així es pot fer des de l’esbós d’una figura simple, fins a la composició d’escenes amb diversos personatges o elements.

Les ombres ens ajuden a donar volum i profunditat al dibuix a través de la gamma de grisos.

Amb la composició aprenem a controlar els espais on es tatuarà, ja siguin zones planes o zones que deformen el dibuix.

Finalment, les línies són importants com a base per als tatoos més geomètrics, però també per als de tall realista.

https://www.instagram.com/p/BmwHiBFnED_/?utm_source=ig_embed

Exalumnes de l’Escola Joso com Victor Chil, Toni Donaire, Carlos Guindero o El UF s’han convertit en populars artistes del tatuatge.

En aquest centre s’han adonat de la importància de dominar tècniques de dibuix per ser un gran tatuador. Per això des de fa quatre anys ofereix un curs especialitzat de dibuix per tattoos.

El curs té com a referència el dibuix de tall realista, per d’aquesta manera poder “deformar” cap a un o altre estil, depenent de l’interès de l’alumne. Si estàs interessat, no dubtis a consultar-los!

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -