5 gener 2025
spot_img
5 gener 2025

Carlos Troncoso: “A la meva mare mai li va agradar que jugués a videojocs”

“Hi ha nens que tenen un nivell molt alt, fins i tot en l’àmbit europeu, i el fan malbé per ser irrespectuosos”, assegura el jugador de la Celesty Academy

Zeyk_fn, o Carlos Troncoso Moraleja, nascut l’any 2004, és un jugador competitiu de la Celesty Army, reconegut perquè amb només 17 anys va quedar Top 16 d’Europa. Anteriorment, jugava a l’equip GhostArmy, un equip local, i ara ha fet el gran salt.

A quina edat vas començar a jugar videojocs i a descobrir el món competitiu?

Vaig començar molt aviat, als 8-9 anys. Em vaig comprar la PlayStation 4 quan va sortir i vaig descobrir el Fortnite i les competicions competitives. Em motiva força el meu progrés i vull continuar millorant.

Creus que en el món competitiu hi ha toxicitat o baralles per estar al millor lloc?

Sí, és força normal que jugadors que són més petits d’edat vagin insultant per captar l’atenció dels altres o que fins i tot gent que per tenir bones qualificacions menyspreïn d’altres. Però també cal dir que hi ha gent molt bona que mostra respecta en tot moment. La gent, sobretot, té respecte als més grans.

Parlant de nens petits i mals comportaments, creus que els videojocs influeixen en nens?

És clar que sí, però depèn més del tipus de persona que siguis, no és el mateix que em guanyin a mi que estic acostumat a jugar de debò que a un noi de 10 anys que juga FIFA a les seves estones lliures. Els nens petits encara no tenen estan prou preparats per jugar a videojocs.

Quantes hores al dia d’entrenament dediques a jugar?

Depèn. En una època normal acostumo a dedicar-hi tot el dia pràcticament, unes 8 hores. I si és època de tornejos puc arribar a jugar unes 12 hores al dia. Sé que no és sa, per això és important invertir en bon material, sobretot en bones pantalles i cadires.

Hi ha restriccions al món competitiu?

Al Japó tenen un màxim de 5 hores al dia d’entrenament. Després se’t bloqueja l’accés al joc fins que passi el temps corresponent. De fet, el que fan és establir un horari, és a dir, juguen les 5 hores al dia per entrenar, encara la setmana abans d’una competició poden arribar a jugar fins a 8 hores.

Per acabar, per què de sobte hi ha hagut aquest boom en el món del competitiu?

Tot és gràcies a la quarantena. La gent no sabia què fer, i quan un s’avorreix busca un mitjà de no fer-ho. I aquí és quan entrem nosaltres, gravant les nostres partides i pujant-les a plataformes com Twitch o YouTube.

Article escrit per l’Adrià Borràs, de la revista GEM Report, que forma part del projecte Revista Escolar Digital (RED). RED és una xarxa de diaris dirigits i editats per alumnes.

 Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -