30 novembre 2023
spot_img
30 novembre 2023

Com fer realitat el teu somni de convertir-te en DJ

La discjòquei Geena va trigar diversos anys a animar-se a llançar-se a les pistes però ha aconseguit punxar en discoteques i esdeveniments

Per Judith Vives¡

Avui dia, veure a dones DJ és una cosa habitual, però obrir-se camí en aquest món si eres noia era una cosa molt més complicada fa només dues o tres dècades. Una de les que ho va aconseguir, amb obstinació i sense rendir-se, va ser Georgina Garcia, aka Geena.

Tal com ella mateixa recorda, de jove ja somiava en punxar música en discoteques. Va ser després de veure un discjòquei: li va impactar pensar que el seu futur podia desenvolupar-se a les pistes de ball. Però amb 17 o 18 anys, la majoria de gent li deia que el món de la nit no era per a ella i que seria “impossible”. Geena va trigar a complir el seu somni, però finalment el va fer realitat quan va fer els 30.

 

Formar-se com a DJ a Microfusa

“Durant molt de temps vaig estar estudiant i treballant de diverses coses que no m’interessaven, i al final amb 30 anys em vaig animar”, explica Geena. Va ser llavors quan es va apuntar al curs de DJ de Microfusa.

El seu pas per aquesta escola “va ser una experiència molt xula. Els grups eren petits i tenien un material molt bo i complet, vaig poder tocar de tot”, explica. A Microfusa també va poder complementar les pràctiques amb coneixements bàsics de teoria del so i altres matèries.

Sessió a l’Hotel W. (Geena DJ)

A partir d’aquí, va començar a treballar com a DJ a diverses discoteques de Barcelona, ​​com Catwalk, on es va especialitzar en house i música electrònica. A través d’aquestes experiències i la gent que va conèixer allà, va sorgir l’oportunitat de participar en un esdeveniment de Playboy i, més endavant, per altres esdeveniments com, per exemple, el Mobile World Congress.

 

De la nit als esdeveniments corporatius

Amb el temps, Geena va voler provar altres formats i canviar d’estil musical. Una mica cansada del món de la nit, va decidir reinventar-se per treballar en esdeveniments corporatius. Per potenciar aquesta nova faceta, ha creat un altre nom artístic, el de Jackie D. El nom procedeix d’una broma familiar, segons explica.

Amb el confinament provocat per la pandèmia provocada per la Covid-19, la Geena ha tingut temps per replantejar la seva carrera i ara ha decidit donar un impuls a Jackie D. Com a DJ d’esdeveniments corporatius, explica, punxa música una mica més comercial i adaptada als gustos dels clients i de l’ocasió. “La faceta house la reservo per la Geena”, afegeix.

Aquesta nova especialització l’ha portat a punxar i a ser DJ resident a hotels i botigues i a participar en esdeveniments privats per a empreses com Amazon. Ara, Geena confia que li surtin noves oportunitats per fer residències en esdeveniments i clubs de música electrònica, mentre espera que la situació per la pandèmia es normalitzi i puguem tornar a la normalitat.

Informació elaborada en col·laboració amb Microfusa

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -