22 juliol 2024
spot_img
22 juliol 2024

Connectivitat per a tothom

Les principals novetats sobre mòbils, connectivitat i noves tecnologies arriben cada any al Mobile World Congress

Mòbils amb pantalles que es poden doblegar, cases amb aparells i electrodomèstics connectats entre si, classes a distància a través del mòbil o la tauleta… internet i les noves tecnologies estan cada vegada més presents en diferents àmbits de la nostra vida.

El Mobile World Congress (MWC), que tindrà lloc del 25 al 28 de febrer a Barcelona, és un dels congressos tecnològics més importants del món. És on es presenten les últimes novetats de smartphones, aplicacions d’intel·ligència artificial, gadgets i wearables per estar sempre connectats…

Més de 2.400 empreses presentaran els seus productes i serveis a més de 100.000 visitants que arriben de gairebé tots els països del món. No obstant això, les entrades per al congrés no són pas aptes per a tots els públics: la més barata val 800€ (i la més cara, amb accés a zones VIP, 5.000€).

La repercussió d’aquest esdeveniment internacional, sobretot en els mitjans de comunicació, el converteix en un altaveu per a altres causes. Per tercer any consecutiu, els treballadors del metro de Barcelona han convocat una vaga parcial durant els dies del MWC per reclamar millores en les seves condicions laborals.

Tecnologia per al desenvolupament

Les principals empreses tecnològiques participen cada any en el Mobile World Congress. En aquesta edició s’esperen les novetats de firmes com Samsung, Huawei o Xiaomi, que presentaran les seves versions de mòbils plegables.

Altres novetats són les càmeres dels smartphones (cada cop millors), assistents de veu programats amb intel·ligència artificial, dispositius de reconeixement facial, cotxes que incorporen internet i es comuniquen amb el mobiliari urbà, televisors amb realitat virtual

Al MWC es presentarà l’Optimus 5G, un projecte pilot de l’Hospital Clínic que permet teleassistir operacions quirúrgiques a distància i en temps real gràcies a la tecnologia 5G. (Xavier Cervera)

A més de l’espai d’exposició, el congrés també inclou conferències i taules de debat per tractar temes com el desenvolupament tecnològic de les regions més pobres, com les noves tecnologies poden unir les comunitats o promoure la igualtat de gènere.

Els organitzadors del MWC defensen la idea que la tecnologia ha de servir per reduir les desigualtats arreu del món.

Tecnologia al servei de l’educació

Pensant en les generacions més joves, el MWC organitza una fira alternativa dirigida a adolescents: el Youth Mobile Festival (YoMo), que se celebra del 26 de febrer al 2 de març a l’Hospitalet (Barcelona).

L’objectiu del YoMo és mostrar a estudiants i professors nous sistemes i formes d’aprenentatge a l’aula, utilitzant noves tecnologies com el disseny digital, la realitat virtual (RV), la realitat augmentada (RA) o les impressores 3D.

Aquestes tecnologies permeten que un alumne pugui dibuixar amb programari especialitzat i, després, convertir el seu disseny en alguna cosa real amb una impressora 3D. O dur a terme experiments virtuals sense necessitat de tenir els materials. O ‘viatjar en el temps’ amb la realitat virtual i veure com es vivia antigament, per exemple.

D’aquesta manera, les lliçons i els deures es converteixen en experiències interactives en les quals els estudiants poden veure, tocar o fins i tot viure en primera persona els coneixements que es donen a classe.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -