3 desembre 2023
spot_img
3 desembre 2023

Com convertir-se en DJ

El DJ i professor Mario Blanco ens explica les opcions i oportunitats per entrar en aquest sector

Per Judith Vives

Si et va la música electrònica i t’has proposat seriosament convertir-te en DJ, segur que et preguntes quins són els passos a seguir per fer realitat el teu somni. No és un camí fàcil, però amb dedicació i treball pots fer-ho possible.

Tal com explica Mario Blanco, DJ professional i professor de Microfusa a Madrid, avui en dia qualsevol persona pot accedir a la tecnologia necessària per mesclar música, però no tothom té els coneixements necessaris per fer-ho.

Per això, el primer que Blanco recomana és fer “un curs en el qual aprenguis les bases necessàries” i que, alhora, et permeti orientar cap a l’estil que més t’encaixi.

https://www.youtube.com/watch?v=1k_9Aa6xsZg

 

Preparació i constància

En algunes ciutats com Madrid, el nombre de persones que volen ser DJ no para de créixer. No obstant això, no s’obren nous locals i sales que ofereixin l’oportunitat a nous talents.

Al final, els que aconsegueixen obrir-se camí són els que s’han preparat a fons i li han dedicat temps, perquè només així poden ser els millors i destacar.

“Cal aprendre a fer-ho bé. Has de tancar-te amb el teu equip i conèixer-lo al mil·límetre, i això requereix molt de temps i treball”, assegura Blanco.

L’èxit en el món de la música no arriba d’un dia per l’altre. Per llaurar-te un lloc en aquest sector hauràs de treballar intensament, ser constant i comptar amb una bona formació.

https://www.instagram.com/p/BwPLSMYoVGN/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Sortides professionals del món DJ

Ser un dels DJ més famosos del món, com David Guetta o Avicii, no està a l’abast de tothom… però hi ha altres opcions per convertir la teva passió en la teva carrera.

Més enllà de les grans estrelles, pots trobar una sortida professional com a DJ d’esdeveniments, ja siguin casaments, festes o altres tipus.

Una altra alternativa és la dels discjòqueis residents, és a dir, el DJ que punxa habitualment en un club o local i que s’adapta a l’estil i els gustos del seu públic. En tots dos casos es tracta d’opcions amb demanda i sortida professional.

No obstant això, si somies en convertir-te en un DJ artista, el camí pot ser més llarg i complicat.

Per començar en aquest món, explica Mario Blanco, a més de la de comptar amb la formació necessària hauràs d’organitzar les teves pròpies festes i sessions, per exemple en locals que et cedeixin un espai. Aquí es tracta de mobilitzar als teus amics i que la sessió et serveixi per agafar experiència i donar-te a conèixer.

https://www.instagram.com/p/BvSCpilhb8T/?utm_source=ig_web_copy_link

Quan ja tinguis cert rodatge com a DJ, pots passar al següent nivell: llogar un local i contractar altres artistes, una inversió de futur que ens pot donar a conèixer davant un públic nou.

“Es tracta de convertir-te en un petit promotor i muntar una festa amb un altre DJ que pugui atraure a la gent”, explica Blanco.

Finalment, els DJ que ja han entrat en el circuit professional acaben organitzant les seves pròpies festes amb diversos artistes: un DJ inicial que s’encarrega del warm up, el DJ convidat i al final, el DJ resident que tanca la sessió.

Una altra fórmula per donar-te a conèixer consisteix a “fer treball d’oficina”, explica Blanco. És a dir, gravar podcasts amb les teves pròpies barreges i difondre’ls a través de plataformes i magazines digitals.

 

DJ i producció musical

El paper del DJ s’ha anat transformant al llarg dels anys i avui en dia no només s’encarrega de punxar en festes i barrejar discos.

La majoria de DJ són també productors musicals per a altres artistes i tenen una visió molt més àmplia del procés creatiu. Aquesta també pot ser una via per entrar en aquest sector, encara que també et caldrà comptar amb formació i molta dedicació.

Recorda que en els centres de Microfusa a Barcelona i Madrid pots preparar-te per convertir-te en DJ i productor musical. Consulta la seva oferta!

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -