Cosmocaixa: el museu de la ciència
La col·lecció del Cosmocaixa inclou experiments, exposicions i fins i tot un bosc inundat per explicar els orígens del nostre planeta
La curiositat és innata en l’ésser humà. Des de fa milers d’anys, els humans ens preguntem què fa girar a la Terra, com funcionen els rius i la pluja, d’on venim i com hem evolucionat…
Els museus de ciències intenten explicar els fenòmens de la naturalesa a través d’experiments i demostracions: materials que projecten llums de colors, pèndols que es mouen seguint la rotació de la Terra i fins i tot flames que ballen al so de la música.
https://www.instagram.com/p/BjuJYaVH2Il/?utm_source=ig_embed
Al CosmoCaixa de Barcelona, podem veure de què està fet i com funciona el món que ens envolta. Descobrir quins són els elements que componen la matèria: des dels primers àtoms del Big Bang fins a les neurones que transmeten informació al nostre cervell…
A la Sala de la Matèria, els misteris de l’univers i les lleis de la física s’expliquen a través de vídeos i instal·lacions on els visitants, petits i grans, poden tocar i intervenir tot el que vulguin.
https://www.instagram.com/p/BkR-lOWHnl_/?utm_source=ig_embed
Dels éssers microscòpics a la immensitat de l’univers
‘La història més bella del cosmos’ és un viatge de 4.500 milions d’anys per conèixer els orígens de la Terra. A través de fòssils de dinosaures i altres animals desapareguts, seguim l’evolució de la vida al planeta.
D’altra banda, el Mur geològic mostra com la Terra s’ha anat formant al llarg de milions i milions d’anys: com les roques es descomponen i els sediments s’acumulen per formar les superfícies que veiem avui dia.
Al planetari podràs descobrir tot el que amaga la immensitat de l’univers: el Sol, la Lluna, els planetes i les estrelles que dibuixen constel·lacions i ja guiaven als homes fa milers d’anys.
Recolzat a la butaca, ajusta’t bé les ulleres 3D i prepara’t per a un viatge al·lucinant a través de la galàxia…
https://twitter.com/CosmoCaixa/status/1011625143825780736
Un bosc dins d’un museu
El Bosc Inundat és una de les instal·lacions més espectaculars del Cosmocaixa: es tracta d’una reproducció real de la selva tropical, amb animals i plantes de debò. És com tenir un trosset de l’Amazònia a l’altre costat de l’oceà.
La selva amazònica, a Amèrica del Sud, és la selva tropical més gran del món. Allí hi viuen la meitat de les espècies animals i vegetals del nostre planeta i és considerada “el pulmó de la Terra”.
https://twitter.com/CosmoCaixa/status/1016970355003383808
Podràs veure caimans, boes, peixos tropicals, plantes i arbres immensos procedents d’aquest ecosistema. Una manera de descobrir la biodiversitat del nostre planeta i conscienciar sobre la importància de preservar la naturalesa.
Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English