La col·lecció del Cosmocaixa inclou experiments, exposicions i fins i tot un bosc inundat per explicar els orígens del nostre planeta
La curiositat és innata en l’ésser humà. Des de fa milers d’anys, els humans ens preguntem què fa girar a la Terra, com funcionen els rius i la pluja, d’on venim i com hem evolucionat…
Els museus de ciències intenten explicar els fenòmens de la naturalesa a través d’experiments i demostracions: materials que projecten llums de colors, pèndols que es mouen seguint la rotació de la Terra i fins i tot flames que ballen al so de la música.
https://www.instagram.com/p/BjuJYaVH2Il/?utm_source=ig_embed
Al CosmoCaixa de Barcelona, podem veure de què està fet i com funciona el món que ens envolta. Descobrir quins són els elements que componen la matèria: des dels primers àtoms del Big Bang fins a les neurones que transmeten informació al nostre cervell…
A la Sala de la Matèria, els misteris de l’univers i les lleis de la física s’expliquen a través de vídeos i instal·lacions on els visitants, petits i grans, poden tocar i intervenir tot el que vulguin.
https://www.instagram.com/p/BkR-lOWHnl_/?utm_source=ig_embed
Dels éssers microscòpics a la immensitat de l’univers
‘La història més bella del cosmos’ és un viatge de 4.500 milions d’anys per conèixer els orígens de la Terra. A través de fòssils de dinosaures i altres animals desapareguts, seguim l’evolució de la vida al planeta.
D’altra banda, el Mur geològic mostra com la Terra s’ha anat formant al llarg de milions i milions d’anys: com les roques es descomponen i els sediments s’acumulen per formar les superfícies que veiem avui dia.
Al planetari podràs descobrir tot el que amaga la immensitat de l’univers: el Sol, la Lluna, els planetes i les estrelles que dibuixen constel·lacions i ja guiaven als homes fa milers d’anys.
Recolzat a la butaca, ajusta’t bé les ulleres 3D i prepara’t per a un viatge al·lucinant a través de la galàxia…
¿Cuántos planetas crees que tiene el sistema solar? Hace tiempo Plutón se consideraba un planeta, pero es tan pequeño que los científicos decidieron que debería ser un planeta enano, por lo que desde 2006 lo componen 8 planetas y no 9. #PlanetarioBurbuja https://t.co/ZQCpvQWsh4 pic.twitter.com/rzQi0UyXEC
— CosmoCaixa (@CosmoCaixa) June 26, 2018
Un bosc dins d’un museu
El Bosc Inundat és una de les instal·lacions més espectaculars del Cosmocaixa: es tracta d’una reproducció real de la selva tropical, amb animals i plantes de debò. És com tenir un trosset de l’Amazònia a l’altre costat de l’oceà.
La selva amazònica, a Amèrica del Sud, és la selva tropical més gran del món. Allí hi viuen la meitat de les espècies animals i vegetals del nostre planeta i és considerada “el pulmó de la Terra”.
¿#Sabíasque la selva amazónica ocupa 5 millones de km2, de los cuales 150.000 son bosques inundados? En #CosmoCaixa, puedes adentrarte en una réplica de 1.000 m2, ¡donde viven más de 100 especies de animales diferentes! https://t.co/mHfpkD5xmo pic.twitter.com/IO2kzpi7QS
— CosmoCaixa (@CosmoCaixa) July 11, 2018
Podràs veure caimans, boes, peixos tropicals, plantes i arbres immensos procedents d’aquest ecosistema. Una manera de descobrir la biodiversitat del nostre planeta i conscienciar sobre la importància de preservar la naturalesa.
Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English