18 maig 2024
spot_img
18 maig 2024

FCRI Blanquerna renova la col·laboració amb Junior Report per promoure l’educació mediàtica entre els joves

L’acord contempla apropar la universitat als centres educatius a través de continguts i activitats vinculades al periodisme, la publicitat i les relacions internacionals

El diari per a joves Junior Report ha renovat per dos anys la col·laboració de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals (FCRI) Blanquerna. L’acord contempla la producció de continguts informatius i audiovisuals relacionats amb el periodisme i la comunicació, així com l’organització d’activitats perquè els joves puguin apropar-se a la universitat i als estudis de periodisme.

A més, en virtut de l’acord està previst desenvolupar el programa pilot Vull ser periodista, que oferirà a qualsevol jove l’oportunitat de conèixer de primera mà el treball dels periodistes professionals.

Josep Lluís Micó, Degà de la Facultat de Comunicació Blanquerna-URL, i Francesc Castanyer, director de Blue Globe Media, editora del diari per a joves, han formalitzat la renovació d’aquest acord coincidint amb la celebració de la Setmana d’Alfabetització mediàtica.

“Gràcies a aquesta col·laboració tenim accés directe a professionals de la informació i materials de referència per elaborar recursos d’educació mediàtica per als redactors i redactores del projecte Revista Escolar Digital”, afirma Francesc Castanyer, director de Junior Report, que també destaca l’oportunitat de “conscienciar els joves redactors sobre la importància de la rigorositat i la qualitat periodística”.

“Des de la Universitat afavorim el foment de l’alfabetització mediàtica i informativa als centres educatius, tant per als futurs periodistes i estudiants de relacions internacionals, màrqueting i publicitat, com per al conjunt de futurs llicenciats”, indica d’altra banda el Degà de FCRI Blanquerna. “En l’era dels dispositius mòbils, de la intel·ligència artificial i de la desinformació hem de proporcionar recursos als estudiants perquè entenguin els riscos i les oportunitats d’aquesta nova realitat. A través de Junior Report podem connectar la universitat amb els instituts i escoles de tota Catalunya”, afegeix.

En virtut d’aquest acord, s’elaboraran una sèrie d’articles sobre diferents aspectes del periodisme i la comunicació, que posaran un especial èmfasi en la lluita contra la desinformació i les notícies falses. També està previst elaborar una sèrie de càpsules audiovisuals per formar els estudiants en aspectes concrets de redacció periodística.

De la mateixa manera, els estudiants que participen en el projecte Revista Escolar Digital tindran l’oportunitat de conèixer la universitat per dins i assistir a classes al costat d’universitaris. De la mateixa manera, estudiants de periodisme de FCRI Blanquerna col·laboraran amb Junior Report.

Els projectes de Junior Report compten amb la participació de més de 5000 estudiants en tres països, a través del diari d’actualitat Junior-Report.cat i del projecte Revista Escolar Digital.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -