23 desembre 2024
spot_img
23 desembre 2024

Un joc anomenat esperança

Un documental explica la història de cinc nens i nenes que, malgrat les dificultats, segueixen somiant amb un món millor gràcies al futbol

L’Oulimata és de Somone, un petit poble a Senegal. Nupur viu a Dacca, una de les ciutats més poblada de Bangladesh. Rodrigo viu al Complexó da Maré, una de les favelas més perilloses de Rio de Janeiro. Després de fugir de la guerra de Síria, Givara viu amb la seva família en un camp de refugiats de Grècia. A Barcelona, el Pablo s’enfronta a la malaltia de Batten.

Cinc nens i nenes de països molt diferents amb una mateixa passió: jugar a futbol. I gràcies al projecte FutbolNet de la Fundació Barça, poden fer-ho i aprendre amb els seus amics valors com el respecte, el treball en equip, l’esforç i la humilitat.

Les històries de Oulimata, Nupur, Rodrigo, Givara i Pablo es recullen al documental Un joc anomenat esperança, en el qual cinc periodistes expliquen com aquests nens i nenes lluiten per mantenir l’esperança en entorns i situacions molt difícils. I com el futbol es converteixen en una eina de transformació social per millorar el món.

https://www.facebook.com/fundaciofcb/videos/10156309373229015/

Més enllà de la pobresa

L’Oulimata Thiaw viu amb la seva mare i els seus tres germans a Senegal. Quan va perdre al seu pare, va haver de deixar l’escola per ajudar a mantenir a la seva família, una situació difícil per algú tan jove.

Però Oulimata no perd el somriure i espera aconseguir grans coses quan sigui gran. És una de les participants del projecte Olympafrica FutbolNet, una sèrie de tornejos de futbol que promouen els valors esportius entre equips de diferents països africans.

A més de 10.000 quilòmetres de distància, a Dacca (Bangladesh), la Fundació Barça i Unicef han engegat un programa per augmentar el nombre de nens i nenes escolaritzats a través de l’esport. De moment han ajudat a més de 3.000 nens d’entre 8 i 10 anys.

Com Nupur Akte, que viu amb la seva família en un barri marginal. Els seus pares no disposen dels recursos econòmics necessaris per portar-la a l’escola, però gràcies a les classes d’alfabetització i a les activitats de FutbolNet, Nupur aprèn amb els seus amics mentre somia amb un futur millor.

Esport per combatre la violència

Els nens i joves són les víctimes més fràgils de la guerra i la violència. La inseguretat i el fet de no poder rebre una educació condiciona el seu futur. Per això, els nens i nenes en zones de conflicte són més vulnerables.

La Fundació Barça treballa als camps de refugiats de Lesbos (Grècia) amb centenars de nens i nenes que han fugit de la guerra amb les seves famílies. Com Givara Khalil, una nena siriana que viu al camp de refugiats de Kara Tepe.

A Givara, FutbolNet l’ajuda a relacionar-se amb la comunitat i la resta de persones refugiades de Kara Tepe. I fins i tot han creat un equip de futbol: el Kara Tepe United.

A l’altre costat de l’oceà Atlàntic, a les favelas de Rio de Janeiro (Brasil), molts nens i nenes intenten viure amb normalitat malgrat la violència que els envolta.

El programa FutbolNet ajuda a nens com el Rodrigo a mantenir-se lluny d’activitats perilloses, millorar les seves notes a l’escola i compartir bons moments amb els seus amics gràcies al futbol.

Esperit de superació

La cinquena ciutat del documental queda molt prop del Barça i de la seva Fundació. A Barcelona hi viu el Pablo, un noi de 15 anys que pateix una malaltia minoritària que afecta al seu sistema nerviós. Ara ha d’anar en cadira de rodes.

No obstant això, Pablo no es rendeix i segueix fent el que més li agrada: jugar a futbol. Ara ho fa a través d’activitats adaptades a les seves necessitats com les que organitza el programa FutbolNet Diversitat.

Cinc ciutats i cinc històries per demostrar que el futbol és molt més que un esport: és un joc que dóna esperança. 

 

El futbol és un esport inclusiu que transmet valors com el respecte, la solidaritat i la companyonia. (FutbolNet Diversitat)

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -