14 juny 2024
spot_img
14 juny 2024

L’Open d’Austràlia, en l’aire

L'organització manté l'inici del torneig malgrat detectar un cas de coronavirus en un dels treballadors 

El torneig de tennis de l'Open d'Austràlia, un dels més importants del calendari, se celebrarà com estava previst malgrat detectar un cas positiu de coronavirus en un dels treballadors de la competició. Els primers partits es disputaran el 8 de febrer a Melbourne.

Encara que l'organització havia adoptat unes normes de seguretat molt estrictes, un treballador d'un dels hotels on s'allotjaven els tennistes va donar positiu. Això va obligar a aïllar en quarantena preventiva més de 500 persones entre esportistes, organització i personal tècnic.

Dues setmanes abans ja s'havia disputat un torneig d'exhibició a la ciutat d'Adelaide amb la participació de grans figures com Novak Djokovic i Rafa Nadal, números u i dos de la classificació ATP (respectivament), o la guanyadora de 23 Grand Slams Serena Williams.

Les imatges d'aquest torneig d'exhibició van donar la volta al món perquè, en plena pandèmia pel coronavirus, milers d'aficionats es van reunir per a gaudir de l'espectacle, molts dels quals sense mascareta.

Durant les dues setmanes que dura el campionat oficial podrien reunir-se unes 30.000 persones cada jornada i fins a 390.000 espectadors en total (la meitat que en anys anteriors), segons la pròpia organització.

L'Open d'Austràlia se celebra tradicionalment al gener, però enguany s'havia endarrerit unes setmanes per preparar millor el dispositiu de seguretat contra el coronavirus.

L'exemple d'Austràlia en plena pandèmia

La situació epidemiològica a Austràlia és molt millor que en altres països, amb menys de 30.000 casos registrats des de març del 2020, segons dades de la Universitat Johns Hopkins. El fet de ser una illa a les antípodes ajuda a reduir els contactes i les probabilitats de contagi.

Des que l'OMS va declarar la pandèmia l'any passat, les fronteres estan tancades a viatgers internacionals i només poden viatjar-hi ciutadans australians o familiars, diplomàtics i altres casos excepcionals. Tots han de presentar una PCR negativa i passar una quarantena de dues setmanes.

Les autoritats actuen de manera contundent. A principis de gener del 2021, el govern va decretar el confinament de la ciutat de Perth, la tercera més important del país amb dos milions d'habitants, després de detectar-se un sol cas positiu.

Per part seva, els organitzadors de l'Open d'Austràlia van muntar un dispositiu de seguretat per garantir la salut d'esportistes i públic. Els tennistes havien de passar una quarantena de dues setmanes en arribar a Austràlia, encara que podien entrenar sota unes condicions i mantenir-se aïllats.

El problema és que un centenar de tennistes van arribar en avions on es van detectar casos positius de Covid-19, per la qual cosa van ser confinats a les seves habitacions d'hotel sense poder sortir ni entrenar. Això va provocar certa polèmica: molts esportistes i federacions esportives es van queixar perquè no podien preparar-se al mateix nivell.

Per tractar de solucionar-ho, l'organització va desplaçar alguns tornejos i partits secundaris vinculats a la celebració del Open d'Austràlia.

Grans esdeveniments esportius cancel·lats per la Covid-19

L'Open d'Austràlia és considerat un dels quatre Grand Slams i és el primer gran torneig del calendari de tennis internacional. Es disputa cada any al gener perquè a l'hemisferi sud és estiu i les condicions meteorològiques són millors.

Això va permetre que l'edició de 2020 se celebrés amb normalitat, perquè llavors l'OMS encara no havia declarat l'estat de pandèmia. Va ser un dels pocs esdeveniments multitudinaris que van arribar a celebrar-se l'any passat, tant en l'àmbit esportiu com cultural, acadèmic, de negocis

Roland Garros, el segon Gran eslam de la temporada, se celebra tradicionalment al maig a París. El 2020 es va disputar entre setembre i octubre amb aforament de públic reduït. En canvi, els organitzadors de Wimbledon van decidir cancel·lar la cita de l'any passat i mantenir l'edició d'enguany a les dates habituals (juny-juliol).

El quart Grand Slam de la temporada és l'Open dels Estats Units, que se celebra entre finals d'agost i principis de setembre a Nova York. Malgrat que els Estats Units és el país més afectat per la pandèmia, l'organització va decidir mantenir la competició, però molts tennistes van declinar la invitació, com els campions de 2019 Rafa Nadal i Bianca Andreescu.

Altres grans esdeveniments esportius com els Jocs Olímpics 2020 van ser posposats i se celebraran a Tòquio aquest estiu (23 juliol-8 agost). El mateix va passar amb l'Eurocopa 2020, que també s'ha planificat per a juny-juliol de 2021, a l'espera de veure com evoluciona la pandèmia a Europa.

Treballa l'actualitat a l'aula

Aquest article inclou materials didàctics exclusius per a subscriptors. Descobreix l’activitat que et proposem avui!

Encara no estàs subscrit a Junior Report?

Subscriu-te

Si tu o el teu centre esteu subscrits,
introdueix el perfil de xarxes socials o el teu usuari

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -