14 juliol 2024
14 juliol 2024

ODS i tecnologia sostenible

L’educació és la clau per aconseguir un futur més just, sostenible i amb igualtat d’oportunitats, per això és un dels principals Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) impulsats per les Nacions Unides. La tecnologia permet garantir l’accés a l’educació i impulsar noves formes d’aprenentatge, a més de posar en pràctica els principis i valors dels ODS.

Aquesta Unitat Didàctica ha estat desenvolupada amb la col·laboració de EPSON. És d’accés gratuït i està disponible en castellà i català.

Articles

  • A tots els mitjans en parlen, però: què són els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)? Per què són tan importants? I per què l’educació és la clau per assolir-los? En aquest primer article t’ho expliquem: Objectius per a un futur conjunt.
  • L’ODS4 posa l’educació al centre del canvi i la transformació social. Quin paper juga la tecnologia en l’educació i com pot millorar-la? De quines maneres podem ser més sostenibles a l’aula? T’ho expliquem en aquest article: Tecnologia per promoure una educació sostenible.
  • La Terra té uns recursos limitats i un límit d’explotació, per això és important conscienciar les persones i promoure un consum responsable, tal com estableix l’ODS12. Aquí t’expliquem com: Produir i consumir de manera sostenible.
  • L’acció climàtica és la prioritat de l’ODS13, que proposa mesures urgents i necessàries per combatre els pitjors efectes del canvi climàtic. Quines accions podem assumir en el nostre dia a dia? Com podem actuar des dels centres educatius? T’ho expliquem a: Combatre el canvi climàtic i els seus efectes.
  • Cada vegada més escoles buscar complir els ODS per conscienciar l’alumnat sobre els grans reptes del nostre planeta. Presentem diferents casos de centres compromesos en el següent article: Com desenvolupar els ODS a l’escola.

Activitats

Guia del professorat i solucionari

Junior Report posa a la teva disposició materials didàctics
per treballar l’actualitat a l’aula.

Omple les teves dades i accedeix de manera gratuïta
a la Guia del Professorat i Solucionari d’aquesta unitat didàctica.