1 febrer 2023
spot_img
1 febrer 2023
spot_img

Robots i circuits: les noves classes de tecnologia

La robòtica educativa és una forma d’ensenyar múltiples assignatures de manera divertida i didàctica

Qui no ha jugat alguna vegada amb els Lego? Amb unes quantes peces de colors i la teva imaginació, pots crear nous mons. Et semblarà que només estàs jugant, però en realitat estàs fent molt més que això: estàs aprenent.

https://www.instagram.com/p/Bgl1RaWH9Ne/?utm_source=ig_embed

Lego va ser un dels primers impulsors de la robòtica educativa, un mètode d’ensenyament que forma part de la disciplina STEAM i combina la ciència, la tecnologia, l’enginyera, l’art i les matemàtiques.

Quan construeixes un robot estàs activant i treballant un munt d’habilitats sense adonar-te’n… Perquè, al final, per tu és un joc!

Aprendre jugant

Les classes i lliçons que s’imparteixen a l’escola estan canviant completament. Gràcies a l’ensenyament per projectes, en el qual diferents assignatures tracten un mateix tema, els conceptes s’interioritzen més ràpid i el procés d’aprenentatge es produeix de manera més natural.

L’assignatura de tecnologia és un clar exemple del ràpid que s’aprenen els conceptes posant-los en pràctica. No és el mateix que t’expliquin com funciona un mecanisme que aprendre-ho mentre ho construeixes tu mateix.

Per això moltes empreses creen materials per ensenyar robòtica als nens. El projecte de robòtica educativa Flexbot té com a objectiu fer arribar la tecnologia a tots els nens que desitgin aprendre.

“Creiem que per educar no es necessiten recursos cars i cridaners, sinó molt d’amor i passió per ensenyar”, expliquen. Els seus kits de robòtica, aptes per a totes les butxaques, utilitzen materials de casa i tècniques de plàstica perquè els nens puguin crear sense límits.

Per exemple, amb el Little Friend Kit pots inventar targetes amb llum i so per sorprendre als teus familiars i amics. I amb el Panda Robot Kit pots crear el teu propi zoo d’animals robòtics.

Una infinitat de beneficis

Quan aprens electrònica descobreixes tota la tecnologia que ens envolta i que transforma el món. També aprens nous conceptes que al principi poden semblar complexos, però que resulten molt senzills quan els poses en pràctica tu mateix.

Si crees amb amics, a més de passar-ho bé aprendreu a treballar en equip, quelcom que és molt important una vegada t’incorpores al món laboral.

Potser no ho saps, però tu també pots ser un crack de la tecnologia… I tot gràcies a un joc!

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -