30 novembre 2022
spot_img
30 novembre 2022
spot_img

Sensibilitzar els més joves sobre les persones amb discapacitat intel·lectual

El diari per a joves Júnior Report i Dincat llancen una Unitat Didàctica gratuïta sobre la discapacitat intel·lectual amb contingut informatiu i fitxes d’activitats

La discapacitat intel·lectual afecta les habilitats d’una persona per dur a terme activitats de la vida diària o interactuar amb altres persones. Hi ha diferents menes de discapacitat i diverses causes, que afecten més o menys l’autonomia personal de cada individu. 

A Espanya hi ha gairebé 300.000 persones amb discapacitat intel·lectual: a aquestes persones els costa més que a les altres aprendre, comprendre i comunicar-se. Malgrat tot, també reivindiquen els seus drets i exigeixen tenir les mateixes oportunitats per assolir les seves fites i realitzar els seus desitjos. 

Sovint, els prejudicis i els estereotips fan que tinguem una visió distorsionada de les persones amb discapacitat intel·lectual. Conèixer de prop la seva realitat i com es desenvolupen en el dia a dia és molt important perquè puguin desenvolupar tot el seu potencial i promoure la seva plena inclusió social.

La Unitat Didàctica elaborada per Junior Report en col·laboració amb Dincat explica de manera didàctica i contextualitzada la realitat de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, quines necessitats tenen i què reivindiquen en la societat actual. 

Pel director de Dincat, Carles Campuzano, és imprescindible conscienciar i sensibilitzar els més joves sobre aquest tema. “El desconeixement només ens porta a situacions discriminatòries i a mantenir prejudicis i estereotips que ens allunyen d’un món just, solidari i inclusiu”, assegura.

Francesc Castanyer, responsable de Blue Globe Media, empresa editora de Junior Report, destaca la importància de fomentar entre els joves l’estima per totes les persones, deixant de banda condició social i capacitats: “Amb aquesta col·laboració volem presentar materials rigorosos perquè els professors puguin treballar a l’aula la qüestió de la discapacitat intel·lectual i la importància de la seva inclusió social”.

“Sens dubte el futur és en mans dels més joves i per això projectes com Junior Report són tan essencials, ja que ens ajuden a construir un país compromès i responsable on totes les persones tinguin els mateixos drets”, conclou Campuzano.  

La Unitat Didàctica consta de 5 articles que expliquen què és la discapacitat intel·lectual, quins són els conceptes clau per entendre-la, com funciona l’educació inclusiva, com defensen els seus drets les persones amb discapacitat intel·lectual… Aquests continguts van acompanyats d’una sèrie d’activitats dissenyades per un equip de pedagogs perquè els estudiants puguin treballar el tema a classe o de manera virtual, a més d’una guia didàctica per al professorat.

 

Unitats Didàctiques per treballar l’actualitat a l’aula

Junior Report és un diari d’actualitat que aspira a convertir-se en referent informatiu per als joves lectors, però també vol ser una eina pedagògica per als docents.

En aquest sentit, l’equip de periodistes i pedagogs de Junior Report dissenya Unitats Didàctiques formades per articles divulgatius i recursos educatius, com fitxes d’activitats i diapositives projectables perquè l’alumnat descobreixi els grans temes globals a l’aula o de casa estant.

Les Unitats Didàctiques estan disponibles per subscripció a la pàgina web del projecte. Gràcies a l’acord amb organitzacions especialitzades, Junior Report ofereix alguns d’aquests continguts de franc als centres escolars.

La plataforma Junior Report Aula també ofereix recursos d’educació mediàtica per fomentar la lectura crítica dels mitjans de comunicació a través de tallers participatius i revistes digitals escolars.

Junior Report dissenya unitats didàctiques per llegir i treballar l’actualitat a l’aula. Pots accedir a la nostra botiga per consultar el catàleg complet! 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -