2 maig 2024
spot_img
2 maig 2024

Com seran les aules del futur?

L’Escola Paidos ha instal·lat una classe on la tecnologia i els estudiants són els protagonistes

Per Laura Andrés

Les aules del futur han d’adaptar-se a les necessitats de la tecnologia i sobretot dels alumnes. Per això, la distribució d’espais haurà de canviar perquè els estudiants tinguin més protagonisme.

“El professor ha de deixar de ser el centre de la classe, no ha de tenir un lloc privilegiat ni ensenyar des d’una tarima. Les aules han de transformar-se“, explica Felip Echarri, Director d’Innovació i professor de l’Escola Paidos, a Sant Fruitós de Bages.

Al mateix temps, és imprescindible que els professors guiïn als alumnes a l’hora de fer servir la tecnologia. “L’important és que la tecnologia sigui una eina més per millorar el panorama educatiu“, apunta el professor.

Amb el temps, la tecnologia acabarà utilitzant-se en tots els cursos. “A P3 comencem a tractar la robòtica i la programació. A mesura que van creixent, anem afegint tauletes i altres dispositius… L’important és que siguin capaços de decidir en funció del projecte o del problema que han de resoldre”, explica Echarri.

 

Una classe amb zona de robòtica i impressió 3D

L’Escola Paidos ha creat la Paidos Future Classroom by ACER, una aula amb diferents zones on la tecnologia té un paper destacat. Hi ha àrees per desenvolupar la creativitat, la interactivitat i la recerca.

“Hi ha una zona de desenvolupament amb pufs, una zona més potent a nivell tecnològic amb temes de vídeo i disseny 3D. També hi ha una zona de robòtica i una zona amb impressió 3D i ordinadors. Finalment, hi ha una zona de fòrum perquè els alumnes presentin els seus projectes”, afirma Echarri.

L’aula està equipada amb nombrosos dispositius ACER, entre els quals destaquen projectors i ulleres 3D, ulleres de realitat mixta amb controladors de moviment…

 

Un espai per al treball cooperatiu

Paidos Future Classroom by ACER es va inaugurar el novembre de 2017 i està pensada per al treball cooperatiu. “Durant tot el curs, la Future Clasroom va estar present en el programa educatiu de l’escola i aquest any juga un paper primordial cada dia”, exposa Echarri.

La iniciativa va sorgir a l’European Schoolnet de Bèlgica, un organisme que investiga sobre com innovar en espais educatius.

A l’aula conviuen alumnes de diferents cursos. “La gràcia d’aquest espai és que pots trobar alumnes de primer de l’ESO, de quart de l’ESO… M’agrada tenir una aula que no és estàtica i que permet desenvolupar qualsevol tasca amb els alumnes”, conclou Echarri.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -