Els residus que produïm poden trigar segles en desaparèixer
Actualment, a tot el món es generen uns 6 milions de tones de residus cada dia, segons dades del Banc Mundial. Reciclem una petita part, però la gran majoria acaba en abocadors i el seu tractament requereix temps, diners i contaminació.
No seria millor reduir les escombraries que produïm?
Quantes escombraries!
A Europa, cada ciutadà produeix prop de 500 quilos de residus cada any. Podem reduir aquesta quantitat comprant productes a granel, utilitzant bosses reutilitzables, reciclant tot el que puguem, separant els residus orgànics per fer compost…
Ordinadors sostenibles
Reciclar 1 milió d’ordinadors portàtils permet estalviar l’energia consumida amés de 3.000 llars durant un any sencer.
Plàstic per energia
En reciclar una ampolla de plàstic estalviem l’energia necessària per mantenir una bombeta encesa durant 6 hores. Amb 5 ampolles de 2 litres de plàstic PET es pot produir la fibra de farciment per a una jaqueta d’abric.
Paper reciclat = aire més pur
La contaminació de l’aire durant el procés de fabricació de paper pot reduir-se un 70% si el paper es produeix a partir de papers reciclats en comptes de cel·lulosa verge. A més, utilitzant paper reciclat evitem la tala d’arbres, que ajuden a processar el diòxid de carboni de l’atmosfera.
Escombraries arqueològiques
Si els deixem a la intempèrie, alguns materials com el paper trigaran uns pocs mesos a descompondre’s, mentre que altres materials més resistents poden trigar milers d’anys a desaparèixer, com el vidre que es troba en alguns jaciments arqueològics de l’Antic Egipte.
A més, la composició dels objectes també influeix: algunes bosses de plàstic poden descompondre’s en 10 anys, mentre que el plàstic de les targetes de crèdit pot durar segles al nostre entorn.
Junior Report promou el pensament crític dels estudiants. Fes-te soci i dona suport al projecte!