1 febrer 2023
spot_img
1 febrer 2023
spot_img

Un premi per promoure els valors del disseny entre els joves

Els guanyadors del Premi al Millor Treball Final de Batxillerat reflexionen sobre la sostenibilitat i els rols de gènere

Per Judith Vives

La jove Marta Garcia de l’INS Josep Mestres i Busquets ha guanyat la 4a edició del Premi al Millor Treball Final de Batxillerat que atorga l’escola de disseny LCI Barcelona. El seu projecte, titulat Reduce, és una col·lecció de moda que reflexiona sobre la sostenibilitat i els aspectes gènere, dos dels temes que més preocupen les noves generacions.

Precisament el jurat ha premiat aquest projecte per “estar vinculat a l’esperit del moment i englobar temes d’actualitat del disseny com ara la sostenibilitat, la innovació i els aspectes de gènere, entenent la moda com a sistema de comunicació i reguladora del canvi”. També s’han valorat altres aspectes com ara la comprensió del procés de disseny, la integració de tots els conceptes, el component experimental i la inclusió de referències d’actualitat.

LCI Barcelona organitza, des de fa quatre anys, el Premi al Millor Treball Final de Batxillerat amb l’objectiu de dotar de valor els estudis i les professions vinculades al disseny i la creativitat, promoure aquestes vocacions i fomentar el talent dels estudiants.

Projectes amb valors

En aquestes quatre edicions, els projectes presentats també han destacat per expressar una sèrie de valors, des de la sostenibilitat a la solidaritat. “Amb aquest premi no només donem visibilitat als projectes dels joves, sinó també als valors que es manifesten a través del disseny i la creativitat”, explica Jordi Rotllan, director de comunicació de LCI Barcelona.

Per exemple, el projecte guanyador d’aquesta edició és una col·lecció de moda realitzada a partir de materials reciclats. La seva autora, Marta García, ha fet una investigació prèvia sobre els recursos naturals que es fan servir en la creació de peces de roba i ha plantejat una col·lecció que intenta reduir l’impacte mediambiental; també ha analitzat l’evolució de la moda femenina per reflexionar sobre el rol de gènere a través del disseny.

El projecte guanyador de l’any passat, titulat Cadires per a Tororo, de Carlota Regales, consistia en el disseny d’una cadira perquè els nens i nenes amb discapacitat en un poble d’Uganda puguin anar a l’escola. Una vegada més, un projecte que demostra que el disseny també té una aplicació solidària i que ajuda a millorar la vida de les persones.

 

Oberta la convocatòria de la cinquena edició

La convocatòria per a la cinquena edició del Premi LCI al Millor Treball Final de Batxillerat ja és oberta. S’adreça a alumnes de centres públics, privats i concertats de Catalunya que estiguin fent Batxillerat i tinguin un projecte de recerca relacionat amb les àrees que s’imparteixen a l’Escola: Disseny de Moda, Disseny Gràfic, Disseny d’interiors, Animació, Disseny de Videojocs, Disseny de Producte, Fotografia o treballs relacionats amb innovació i creativitat.

Els treballs es poden presentar fins al 15 de juny del 2022. Els premis inclouen un Apple iMac de 27 polzades i un Apple iPad Air per al guanyador i una càmera Polaroid per als dos finalistes. Així mateix, el centre educatiu de l’estudiant guanyador obté un lot de llibres de l’Editorial Gustavo Gili valorat en 200 euros. Consulta’n les bases.

Informació elaborada en col·laboració amb LCI Barcelona

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -