28 gener 2023
spot_img
28 gener 2023
spot_img

Youtubers que ensenyen

Internet pot convertir-se en una eina fantàstica per aprendre

Les noves tecnologies ens ajuden a entretenir-nos però també són molt útils per aprendre. Has pensat alguna vegada en buscar l’explicació d’una unitat didàctica a internet?

Youtube és la plataforma d’internet més utilitzada per veure vídeos, tant musicals com d’entreteniment. Però també pots trobar milers de vídeos protagonitzats per professors que t’ajuden a entendre les assignatures que més et costen, des de matemàtiques fins a llengua.

Si arribes a casa i et costa fer els deures o has de repassar per un examen, un vídeo pot ser molt útil per aprendre.

UnProfesor

UnProfesor no és només un canal de Youtube, també és un blog on trobaràs vídeos sobre les principals assignatures. Pots contactar amb els professors per preguntar-los-hi qualsevol dubte que tinguis i et respondran de seguida.

El canal inclou vídeos explicatius de lliçons de primària i secundària, acompanyats d’exercicis per imprimir de totes les assignatures.

Educatina

Educatina és el canal de Youtube relacionat amb l’educació més gran d’Amèrica Llatina. Ofereix explicacions sobre les principals assignatures i pot ser molt útil per accedir a explicacions complementàries del temari estudiat a classe.

A més, a les seves xarxes socials (Facebook i Twitter) trobaràs exercicis i endevinalles per practicar matemàtiques i llengua.

Aquest és un exemple d’un exercici de matemàtiques en el qual has de completar la sèrie (La resposta la pots trobar al compte de Twitter d’Educatina).

Unicoos

T’agraden les matemàtiques però has arribat al batxillerat i t’està costant seguir el ritme de la classe? Pot ser que, com a molts estudiants, entenguis els exercicis de classe i en arribar a casa per et quedis bloquejat davant d’un exercici.

Unicoos t’ofereix vídeos de matemàtiques, física, química i tecnologia de diversos nivells (ESO, batxillerat i universitat) perquè puguis repassar l’après a classe i tinguis una pauta per fer els teus deures.

Aquí tens un vídeo d’exemple: explicades així, les fórmules matemàtiques no semblen tan difícils, oi?

Acadèmia JAF

No només els números són complicats. Alguns conceptes d’assignatures com Llengua i Literatura poden resultar difícils de recordar i fins i tot d’entendre. A Youtube també pots trobar explicacions lingüístiques a través de l’Acadèmia JAF.

Alguna vegada has tingut dubtes sobre com s’escriu una paraula? Et preguntes si porta accent o no o si s’escriu junt o separat? Aquest vídeo de dubtes et pot ajudar per la classe de castellà, ja que resol els dubtes entre el “porqué”, “porque”, “por que” i “por qué”. Un exemple del que pots trobar a aquest canal.

Professor10demates

Assignatures com matemàtiques, física o química poden resultar difícils d’estudiar. Alguna vegada t’has quedat en blanc mentre intentaves resoldre un problema de matemàtiques que creies que no tenia solució?

Sergio Castro, guanyador del Premio Bitàcoles 2016, és el creador d’aquest canal de Youtube. A Professor10demates pots trobar milers de vídeos on resol exercicis de mates, física i química d’ESO, batxillerat i universitat.

https://www.instagram.com/p/BWA9LHChIIp/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi_control

Academiaplay

Si historia és l’assignatura que més et costa (o la que més t’agrada), aquest és el teu canal! Amb vídeos d’entre 1 i 15 minuts pots aprendre i repassar el temari que entra als teus exàmens.

Academiaplay ofereix vídeos amb un disseny animat on s’expliquen grans moments de la història, a més de recrear la vida de personatges històrics famosos amb el conegut format Draw My Life que utilitzen molts youtubers.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -