22 octubre 2024
spot_img
22 octubre 2024

Activitats extraescolars per desenvolupar habilitats tecnològiques en els estudis

ACER llança una sèrie d’iniciatives per ajudar els joves a preparar-se per a un futur digital i competitiu

Acer ha llançat una sèrie d’activitats extraescolars dirigides a estudiants amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament d’habilitats clau en l’àmbit de la tecnologia. Aquestes iniciatives, emmarcades dins del programa Acer for Education, busquen preparar els alumnes per a un futur cada vegada més digital i competitiu, oferint-los eines pràctiques per destacar en el món laboral.

Entre les activitats més destacades es troben les classes magistrals sobre el manteniment i reparació d’ equips informàtics. Aquestes sessions no només ensenyen als estudiants com cuidar i prolongar la vida útil dels dispositius, sinó que també promouen la consciència mediambiental en reduir les deixalles electròniques. “És fonamental que els joves aprenguin a prendre decisions responsables i autònomes. Cuidar els seus dispositius és una forma de fomentar la independència i el respecte per l’entorn”, assenyala Cristina Pez, directora comercial d’Acer EMEA.

Aula Acer

A més, Acer ha col·laborat amb el Centre Educatiu Sant Josep Obrer en la creació de l‘Aula Acer, un espai d’aprenentatge innovador on els alumnes del Grau Mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes adquireixen experiència pràctica en la reparació d’equips donats per Acer. “L’Aula Acer és una de les nostres iniciatives més importants. Permet als estudiants acostar-se al món laboral real i els proporciona un avantatge competitiu abans d’acabar els seus estudis”, explica Joan Moll, director del centre.

Andreu Rigo, responsable de l’àrea de TI del Sant Josep Obrer, afegeix que “aquest tipus de col·laboració és clau per motivar els estudiants. Els connecta directament amb empreses del sector tecnològic, el que els anima a seguir desenvolupant-se”. Per la seva banda, Juan Carlos Campos, tutor del cicle formatiu, subratlla la importància de l’experiència pràctica. “Els alumnes adquireixen habilitats que seran essencials per al seu èxit professional”.

Activitats d’eSports

Les activitats també s’estenen a l’àmbit dels eSports, amb la creació d’una acadèmia d’esports electrònics en col·laboració amb Drive Lounge. Aquest programa d’estiu va oferir a 500 joves d’entre 10 i 16 anys l’oportunitat d’endinsar-se en el món de l’automobilisme virtual, combinant formació teòrica amb la pràctica en simuladors de carreres d’última generació. 

A més d’aquestes iniciatives, Acer ha compartit consells senzills amb les escoles per al manteniment adequat dels seus dispositius. Optimitzar la durada de la bateria o realitzar una neteja regular d’ arxius, així com l’actualització de programari són pràctiques que poden estendre la vida útil dels equips fins a vuit anys. Segons Pez, “perllongar el cicle de vida dels ordinadors no només és una qüestió econòmica, sinó també un compromís amb la sostenibilitat“.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -