18 octubre 2024
spot_img
18 octubre 2024

Junior Report presenta els seus recursos per treballar l’actualitat a l’aula a Simo Educación

El saló reunirà a les principals empreses del sector i als docents més innovadors en el recinte de la Fira de Madrid

L’esdeveniment Simo Educació reunirà a les empreses més punteres per apropar les solucions educatives més innovadores a la comunitat educativa. Ho farà en el recinte de la Fira de Madrid del 5 al 7 de novembre.

El diari per a joves Junior Report, editat per l’empresa Blue Globe Media i publicat en espanyol i català, acudirà al saló per presentar els seus recursos pedagògics.

Sota el lema “Solucions tecnològiques innovadores per transformar el món“, Simo presentarà les novetats d’empreses de tecnologia i continguts digitals, grups editorials, distribuïdores de tecnologia i plataformes de gestió i de continguts educatius.

En l’edició anterior es va comptar amb 229 marques de 22 països, 158 expositors i va rebre la visita de 10.045 professionals. Els professors que acudeixin a la cita comptaran amb un certificat que acrediti 10 hores de formació de nivell no universitari expedit per l’Institut Nacional de Tecnologies Educatives i de Formació del Professorat (Intef) del Ministeri d’Educació i Formació Professional.

 

Apropar les notícies als alumnes amb Junior Report

Junior Report és el diari dels joves lectors. Cada setmana se centra en un tema d’actualitat internacional perquè els estudiants de secundària puguin entendre què passa al món.

Paral·lelament, l’empresa editora del diari, Blue Globe Media, ha posat en marxa diverses iniciatives per apropar l’actualitat a les aules. D’una banda, els centres poden adquirir recursos pedagògics elaborats i actualitzats periòdicament per periodistes amb la subscripció a Junior Report Aula. Els materials estan adaptats al currículum educatiu.

Blue Globe Media també ofereix tallers sobre periodisme i ‘fake news’. Un equip de periodistes es trasllada als centres de secundària per explicar als alumnes com s’elaboren les notícies i com poden desenvolupar el seu esperit crític per aprendre a distingir la informació veraç de la que no ho és.

Junior Report també ha impulsat el projecte Revista Escolar Digital (RED). És una xarxa de diaris escolars gestionats pels mateixos alumnes que compta amb la supervisió d’un equip de periodistes professionals.

La iniciativa pretén mostrar als alumnes com es creen les notícies perquè aprenguin a ser més crítics amb la informació, alhora que desenvolupen les seves competències lingüístiques, comunicatives i digitals. En la segona edició de RED hi participen més de 30 centres i un miler de redactors júnior d’arreu de l’estat.

 

Conferències, novetats i exposicions

Els assistents podran veure les novetats presentades pels 156 expositors i acudir a ponències, presentacions d’experiències innovadores i tallers pràctics organitzats pel portal d’informació educativa Educación 3.0.

Simo destaca 11 productes d’avantguarda, com aplicacions d’Intel·ligència Artificial i de Big Data, conceptes de neurociència, programació, robòtica, disseny 3D i sistemes operatius sota la plataforma d’innovació ‘Innova‘.

El saló organitza un cicle de conferències que porten per nom ‘Inspira‘. Comptarà amb un programa d’experts que oferiran xerrades motivacionals de 20 minuts per convidar a la reflexió i al debat. A més d’aquest cicle, hi haurà també ponències sobre neurociència i educació, videojocs, intel·ligència emocional i altres tòpics rellevants per als professionals de l’àmbit educatiu.

Junior Report tindrà un estand a la fira Simo Educación en col·laboració amb Lavanguardia.com

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -