30 abril 2024
spot_img
30 abril 2024

Quin és el teu pla per canviar el món?

Presenta les teves iniciatives i projectes inspirats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible i podràs guanyar grans premis

Per Judith Vives

El 25 de setembre del 2015, els líders mundials es van comprometre a treballar per aconseguir diverses fites: erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tothom de cara a l’any 2030. Per aconseguir-ho, es van fixar una sèrie d’Objectius de Desenvolupament sostenible (ODS) que defineixen les metes específiques que s’han d’assolir els propers anys.

Per fer realitat aquestes fites, tots hi hem de contribuir: governs, grans empreses, associacions de tot tipus i també tu, els teus amics i la gent que t’envolta. A les nostres mans està fer del món un lloc millor per a tothom.

Per tal que tot plegat sigui molt més divertit, Blanquerna-URL convoca des de fa quatre anys els Premis Blanquerna Impulsa. Amb aquest concurs volen sensibilitzar sobre els ODS promoguts per les Nacions Unides i aconseguir la implicació de les comunitats educatives per fer-los realitat.

 

Tres objectius de desenvolupament

En cada edició, els Premis Blanquerna Impulsa proposen diferents objectius que tu i els teus companys de classe podeu treballar en diferents modalitats. En aquesta edició, es proposen tres ODS: Producció i consum responsable (ODS 12); Pau, justícia i institucions sòlides (ODS 16) i Aliances per assolir els objectius (ODS 17).

Es tracta de proposar projectes o iniciatives que ajudin a fer realitat els ODS, cosa que significa que estaràs contribuint a fer del món un lloc més pacífic, sostenible i amable per a tothom. Què se t’acudeix per promoure el consum sostenible? Què faries per impulsar la pau als països en conflicte? Com creus que haurien de col·laborar els governs i institucions amb la gent per fer aquests ODS realitat? Les teves idees poden ajudar a fer-ho possible.

 

Quatre categories i tres modalitats

Els treballs es poden presentar de forma individual, en petits grups o fins i tot com a projecte global de centre. Des de l’any passat hi ha quatre categories de premis: àmbit educatiu, comunicatiu, de salut i àmbit internacional; alhora, els premis es classifiquen en tres modalitats: modalitat individual (projectes lliurats per un màxim dos estudiants), modalitat de grup (projectes realitzats en grup i tutoritzats per un membre del professorat) i modalitat de centre (projectes liderats per les direccions dels centres).

Ja pots anar pensant en el teu projecte i animant els teus companys de curs. A partir del 15 de novembre podreu inscriure-us als premis i tindreu fins al 13 de maig per desenvolupar el treball i presentar-lo. Pots consultar les bases a la web dels Premis Impulsa.

Informació elaborada en col·laboració amb Blanquerna-URL

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -