1 febrer 2023
spot_img
1 febrer 2023
spot_img

De vacances a l’espai

Les agències de viatges es preparen pel ‘boom’ del turisme espacial

Des de l’inici de l’era espacial, 559 persones han viatjat a l’espai. La complexitat i l’elevat cost d’una expedició espacial fan difícil que hi hagi vols turístics regulars. Però gràcies als avanços tecnològics això podria canviar molt ràpid.

De fet, el turisme espacial ja existeix i de moment 8 persones han viatjat a l’Estació Espacial Internacional (ISS) sense ser astronautes. El viatge l’organitza l’empresa Space Adventures i costa més de 20 milions d’euros.

Objectiu: la Lluna

Però Space Adventures té un pla encara més ambiciós: en col·laboració amb Roscosmos, l’agència espacial russa, vol portar a dos turistes en un viatge al voltant de la Lluna.

També l’empresa Space X, fundada pel visionari magnat Elon Musk, està preparant un programa per portar a turistes a l’espai i contemplar la Lluna de prop. Els viatges es farien amb la càpsula Dragon, que Space X ha desenvolupat en col·laboració amb la NASA.

 

Un viatge d’anada i tornada en un dia

Altres empreses proposen viatges més curts. Per exemple, Virgin Galactic està preparant un viatge d’anada i tornada a l’espai per “només” 250.000 euros. Aquesta experiència estarà llista en els propers anys, però més de 7.000 persones han comprat ja el seu bitllet.

Segons els plans de Virgin Galactic, la nau volarà a més de 100 quilòmetres d’alçada, per sobre de la línia imaginària que separa la Terra de l’espai. A més, durant el viatge els passatgers podran experimentar la ingravitació durant uns minuts.

L’avió WhiteNight Two eleva al VSS Unity fins a 15km, altura en la qual la nau encén el seu motor-coet i comença el seu vol cap a l’espai. (Virgin Galactic)

El VSS Unity, la nau encarregada d’aquests trajectes, està passant el test de vol després que el model anterior patís un greu accident durant les proves i fos descartat al 2014.

Blue Origin, una empresa creada per Jeff Bezos, el fundador d’Amazon, té plans semblants. Al 2015 va sorprendre a tots quan va aconseguir que el seu coet New Shepard fes el primer aterratge vertical. En aquell moment, Space X encara no ho havia assolit.

Hotels Espacials

Altres empresaris, com el magnat de l’hostaleria Robert Bigelow, vol anar encara més lluny i construir hotels a l’espai. La seva idea és utilitzar mòduls inflables amb habitacions. 

Un d’aquests mòduls ja està a l’espai, ancorat a l’ISS, per passar diferents proves. De moment, els astronautes mesuren la temperatura, la radiació i la humitat per comprovar si seria possible allotjar-se en ell.

L’interior del mòdul B330 compta amb habitacions, sala d’entreteniment i fins i tot equipament de fitness. (Bigelow Aerospace)

Amb globus cap a l’espai

Espanya també participa en aquesta ‘nova carrera espacial’. La start-up de Barcelona Zero2infinity aviat oferirà vols en globus aerostàtics que pugen fins a 40 quilòmetres d’altitud, quatre vegades més alt que un avió.

Encara que a aquesta altura encara no pot considerar-se espai, el passatger podrà veure com es corba l’horitzó i gaudir d’unes vistes espectaculars.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -