25 febrer 2024
spot_img
25 febrer 2024

El gest viral que pot xarxa social TikTok

Rescaten una noia gràcies a un senyal de socors que es va fer conegut a través de la xarxa social TikTok

Una jove de 16 anys va desaparèixer a Carolina del Nord (Estats Units) el passat 2 de novembre. Dos dies més tard, un conductor la va veure muntada a la part de darrere d'un cotxe fent un gest amb les mans. L'home, que va reconèixer el senyal de socors, va trucar a la policia i va aconseguir que rescatessin la noia i detinguessin l’agressor.

El gest que va fer la víctima s'ha popularitzat a les xarxes socials durant l'últim any. Consisteix a obrir el palmell de la mà i amagar el polze sota els dits. Aquest senyal permet a les víctimes comunicar-se sense cridar l'atenció dels seus agressors i, així, obtenir ajuda.

L'origen del gest

El senyal de socors va ser creat per la Fundació Canadenca de Dones quan es van implantar les primeres mesures de confinament a l'inici de la pandèmia de la covid-19.

Els confinaments van posar en perill moltes víctimes de violència de gènere, que van haver de conviure 24 hores amb els seus agressors. La idea era que les dones poguessin fer aquest gest tan senzill durant les videotrucades amb els seus familiars i amics per alertar de la seva situació.

La campanya #SignalForHelp es va difondre a les xarxes socials i es va fer molt popular a TikTok. Un any després, els vídeos continuen compartint-se amb l’objectiu que tothom conegui aquest senyal de socors.

Treballa l’actualitat a l’aula

Aquest article inclou materials didàctics exclusius per a subscriptors. Descobreix l’activitat que et proposem avui!

Acceso para estudiantes / Accés per estudiants
Introduce la contraseña para acceder a los materiales:
Introdueix la contrasenya per accedir als materials:Encara no estàs subscrit a Junior Report?

Subscriu-te

Si tu o el teu centre esteu subscrits,
introdueix el perfil de xarxes socials o el teu usuari

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -