23 setembre 2023
spot_img
23 setembre 2023

Història del telèfon

Des dels primers models al segle xix, el telèfon no ha deixat d’evolucionar amb els avenços tecnològics

El telettrofono o telèfon el va inventar l’any 1854 l’inventor italià Antonio Meucci. El va construir per connectar la seva oficina amb el seu dormitori i així poder parlar amb la seva esposa, que estava immobilitzada al llit per una malaltia.

El dispositiu podia transmetre senyals acústics a distància per mitjà de senyals elèctrics. Era el precursor del telèfon actual, però Meucci no tenia diners per patentar l’invent, de manera que el seu descobriment no va ser reconegut.

Durant molt de temps es va considerar Alexander Graham Bell l’inventor del telèfon, però només perquè va ser el primer de patentar el dispositiu el 1876.

https://www.instagram.com/p/BtbINKZD81N/

No va ser fins a l’any 2002 que el Congrés dels Estats Units va aprovar el reconeixement d’Antonio Meucci com a inventor del telèfon.

 

La primera trucada

La primera trucada sense cables es va fer el 1973 gràcies a Martin Cooper, enginyer de l’empresa de telecomunicacions Motorola.

Durant els anys següents, els avenços tecnològics van permetre desenvolupar els primers models de telèfon mòbil, que permetien comunicar-se des de qualsevol lloc. En aquell moment, la trucada podia tenir una durada màxima de 30 minuts.

En la primera trucada des d’un telèfon mòbil, l’enginyer Martin Cooper va telefonar al seu competidor Joel Engel. (Arxiu)

A partir d’aquí, a la dècada de 1990 ja hi havia un munt de marques que comercialitzaven telèfons mòbils. Alguns eren més compactes i fins i tot tenien una tapa per protegir-los dels cops.

La següent gran incorporació dels dispositius mòbils va ser la pantalla de color. Però no va ser fins a aquest segle que va aparèixer el primer telèfon amb càmera incorporada que permetia fer fotografies.

Després van arribar els missatges de text i els missatges multimèdia (que podien incloure imatges i so). El 2007 es van registrar fins a 1,9 trilions de missatges a tot el món.

 

Telèfons i rellotges intel·ligents

Steve Jobs va revolucionar la indústria del telèfon mòbil i les noves tecnologies el 2007, quan es va presentar el primer model d’iPhone.

El telèfon d’Apple incloïa el dispositiu tàctil, la navegació per internet i altres aplicacions de serveis.

Allò va canviar del tot el concepte de “telèfon mòbil”: ja no servia només per trucar o enviar missatges, sinó que podia fer moltíssimes més coses. El 2010, gairebé tots els smartphones tenien pantalla tàctil i connectivitat a internet.

https://twitter.com/HistoriaEnFotos/status/1040002941682376705

Molts models i moltes marques van irrompre al mercat tecnològic seguint l’estela de l’iPhone. Vam passar de fer servir el mòbil per fer trucades a no desenganxar-nos-en en tot el dia.

El món del telèfon mòbil està en canvi i evolució constants. Les últimes novetats inclouen els smartwatches o rellotges intel·ligents connectats al mòbil, les pantalles corbes o els dispositius resistents a l’aigua.

El Mobile World Congress ofereix l’oportunitat de veure totes les novetats d’un invent que va néixer per connectar les persones i ara forma part de la nostra vida a tota hora.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -