14 juliol 2024
spot_img
14 juliol 2024

Com protegir la teva informació a Facebook

Pots configurar el teu perfil a la xarxa social per limitar l’accés d’altres persones a les teves dades personals

Facebooktones d’informació sobre nosaltres: qui són els nostres amics i familiars, a quina ciutat vivim, el nostre número de telèfon i fins i tot on hem passat les últimes vacances.

Per protegir les teves dades personals, només has de canviar alguns ajustos de privadesa. D’aquesta manera podràs evitar que Facebook accedeixi a informació privada i que persones desconegudes vegin la informació que publiques al teu perfil.

Comprova la privadesa del teu perfil

Per fer un primer repàs de l’estat de privadesa del teu compte de Facebook, existeix l’opció “Comprovar privadesa”.

Per realitzar aquest examen, fes clic sobre la icona del signe d’interrogació a la barra blava de la pàgina de Facebook i tria “Eines i configuració de privacitat”.

Ara només has de seguir les instruccions. A la primera opció, pots comprovar quines persones veuen el contingut del teu perfil i canviar-ho a “Amics” per augmentar la teva privadesa.

A la segona finestra veuràs quines aplicacions has enllaçat al teu compte de Facebook. Aquestes apps tenen accés a la teva informació de perfil i de contacte. Per tant, elimina les que no utilitzis i no donis permís a noves aplicacions en un futur.

A l’última fase de la comprovació, s’ensenyaran les teves dades personals. Per reduir la informació que Facebook té sobre tu, elimina totes les dades que puguis, com la teva data de naixement o la teva adreça, i canvia a “Només jo” qui pot veure la teva informació de contacte.

Evitar les ‘publicacions suggerides’ 

Si vols augmentar encara més la teva privadesa, pots prohibir que Facebook utilitzi la teva informació personal per mostrar-te publicitat triada en funció de les teves preferències i interessos.

Per configurar aquesta opció, busca la icona de la fletxa a la barra superior blava, desplega el menú i tria l’opció “Configuració”. Al menú lateral, obre la secció “Anuncis”.

En aquest apartat, desactiva l’opció “Anuncis basats en el teu ús dels llocs web i les aplicacions” i selecciona “No” a “Anuncis a aplicacions i llocs web fora de les empreses de Facebook”.

També pots restringir qui veu les teves publicacions antigues dins de “Configuració”, a l’apartat “Privadesa”. Al mateix menú pots limitar qui pot trobar-te a Facebook i qui pot veure la teva llista d’amics.

https://www.instagram.com/p/BghP46eg2Ln/?utm_source=ig_embed

Consells pels més previsors

A més de configurar els ajustos de Facebook per limitar al màxim l’accés a les teves dades personals, també pots prendre altres precaucions.

Per exemple, tanca la sessió cada vegada que surtis de Facebook perquè la xarxa no pugui saber quines altres pàgines web consultes. Per més garantia, navega per internet utilitzant finestres d’incògnit i elimina les cookies del teu navegador.

Si utilitzes l’aplicació mòbil per entrar a Facebook, també pots ajustar la configuració del teu ‘smartphone’ per augmentar la privadesa.

Les opcions depenen del model, però en general tots els mòbils permeten desactivar l’accés de Facebook a la càmera, el micròfon, el GPS i altres prestacions.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -