16 abril 2024
spot_img
16 abril 2024

Elton John s’acomiada dels escenaris

El cantant britànic va fer el darrer concert de la seva carrera a Estocolm (Suècia), després de cinc dècades dedicant-se a la música

El cantant Elton John ha anunciat que es retira dels escenaris i dissabte passat va oferir el darrer concert de la seva carrera a Estocolm (Suècia), al qual van assistir més de 30.000 persones. Durant el xou, l’artista va fer un discurs en què es va emocionar en recordar la seva llarga trajectòria musical.

El concert celebrat a Estocolm també era l’últim de la seva gira Farewell Yellow Brick Road, que va començar fa cinc anys però va ser interrompuda per la pandèmia del coronavirus i una operació de maluc. En total, han estat 330 concerts arreu del món i aquesta s’ha convertit en la gira amb més recaptació de la història: 910 milions de dòlars.

Dissabte passat, a l’estadi Tele2 Arena de la capital sueca, les últimes notes de Goodbye Yellow Brick Road van posar fi a més de 50 anys sobre els escenaris. El britànic va dir adéu a la seva carrera musical amb una de les seves balades més mítiques, llançada el 1973 dins de l’àlbum amb el mateix nom.

Durant cinc dècades, Elton John ha combinat elements del rock, pop i glam a la seva música. La seva veu distintiva i la seva presència escènica l’han convertit en una de les figures més icòniques de la indústria musical dels darrers temps. Your Song, Rocket Man o Tiny Dancer són algunes de les seves cançons més mítiques, les quals se segueixen escoltant avui.

Al llarg de la seva carrera, ha llançat 31 àlbums d’estudi, 5 àlbums en viu i 9 àlbums de bandes sonores, entre d’altres. A més, ha venut més de 300 milions de discos a tot el món, cosa que el converteix en un dels artistes musicals més venuts de la història.

Un músic premiat

Reginald Kenneth Dwight (nom real d’Elton John) va néixer a Anglaterra el 1947. Va aprendre a tocar el piano quan era petit i, des de molt jove, va demostrar habilitats musicals excepcionals. Als 11 anys va rebre una beca per a la Royal Academy of Music, un conservatori de Londres on va estudiar música durant cinc anys.

Elton John va llançar el seu primer àlbum el 1969, titulat Empty Sky, un disc que no va ser un gran èxit comercial però que el va ajudar a posar les bases de la seva carrera. El seu segon àlbum, Elton John (1970), contenia èxits com Your Song, una cançó que li va aportar reconeixement internacional i un augment en la seva popularitat.

Entre altres qualitats, Elton John és conegut per la seva habilitat com a pianista i per compondre melodies enganxoses i lletres emotives. A més, la versatilitat en la forma de cantar li ha permès compondre des de balades emotives fins a cançons més enèrgiques i rockeres.

El cantant britànic també ha deixat una empremta significativa a la música de Disney com a compositor i col·laborador. La seva associació més destacada amb la companyia d’animació es va produir el 1994, a la pel·lícula El Rey León, per a la qual va compondre la banda sonora original.

La cançó Can You Feel the Love Tonight, tot un fenomen cultural dels anys 90, va guanyar el premi Oscar a la Millor Cançó Original. En els seus 50 anys de carrera, Elton John també va guanyar altres premis: entre ells, cinc Grammy en diferents categories, incloent-hi Millor Interpretació Vocal Pop Masculina per Just the Way You Are (1979).

Labor social

A més de per la seva música, Elton John és conegut per la seva labor social i el seu compromís amb diverses causes benèfiques. Durant tota la seva carrera, l’artista britànic ha utilitzat la seva fama i popularitat per ser un altaveu i generar consciència sobre diferents temes socials, cosa que ha tingut un impacte significatiu a la vida de moltes persones.

Entre les diferents causes que us han preocupat, destaca la lluita contra el VIH/SIDA. El 1992, va fundar l’Elton John AIDS Foundation (EJAF), una organització sense ànim de lucre dedicada a la prevenció, tractament i eliminació de l’estigma associat a aquesta malaltia.

A través de l’EJAF, Elton John ha recaptat i donat grans quantitats de diners per finançar programes adreçats a persones afectades pel VIH/SIDA. L’organització ha invertit en investigació científica, campanyes educatives i serveis d’atenció mèdica a diferents països del món.

Però no ha estat l’única causa social per la qual s’ha mobilitzat. Des del 1988, any en què va decidir fer pública la seva orientació sexual, Elton John ha mostrat el seu suport a la comunitat LGTBIQ+.

En aquest sentit, l’artista ha rebut alguns premis que reconeixen la tasca social. El 1998, va ser nomenat Cavaller de l’Imperi Britànic per la reina Isabel II pels seus serveis a la música i a les causes benèfiques. També va ser guardonat amb el premi Billboard Century Award per la seva contribució a la música i el seu treball filantròpic.

Durant aquest mes de juliol, Junior Report oferirà materials didàctics setmanalment. Podeu subscriure-us a la nostra newsletter per seguir l’actualitat durant l’estiu.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -