13 juny 2024
spot_img
13 juny 2024

La ‘Velada del Año’ porta la boxa a Twitch

L'esdeveniment organitzat per Ibai Llanos celebra la tercera edició el dissabte 1 de juliol, en què 'streamers' i 'influencers' pujaran al ring per combatre

Ibai Llanos és un dels streamers espanyols més famosos de Twitch, plataforma de directes on acumula més de 13 milions de seguidors. A més de fer directes jugant a videojocs i reaccionant a altres vídeos, Ibai fa uns quants anys que organitza els seus propis esdeveniments i competicions.

Entre ells destaca La Velada del Año, un esdeveniment de boxa que va néixer el 2021 i en què streamers i influencers pugen al ring per combatre. Aquest any, La Velada celebra la tercera edició. L'esdeveniment tindrà lloc al Cívitas Metropolitano, estadi de l'equip de futbol Atlètic de Madrid, el proper dissabte 1 de juliol.

Com en altres esdeveniments organitzats per Ibai, la competició es podrà seguir en directe a través del seu canal de Twitch. Però, a més, fa uns mesos es van posar a la venda al voltant de 60.000 entrades per poder assistir a l'esdeveniment de manera presencial. Tot i els preus (des dels 30 als 150 euros), les entrades es van vendre en només una hora.

Aquest any, la Velada ha patit diversos canvis d'última hora, ja que tres dels participants que es van anunciar fa mesos finalment no podran lluitar a causa de problemes mèdics. És el cas dels streamers Viruzz, Papi Gavi i Amouranth. D'aquesta manera, els combats que finalment podrem veure dissabte seran:

  • Ampeter vs. Abraham Mateo (en substitució de Papi Gavi)
  • Samy Rivers vs. Marina Rivers
  • Fernanfloo vs. Luzu
  • Misho (en substitució de Viruzz) vs. Shelao
  • Coscu vs. Germà Garmendia
  • Mayichi vs. Participant desconeguda

Mayichi lluitaria amb Amouranth abans de conèixer la seva baixa a la competició, que es va notificar fa tot just quatre dies. De moment l'organització no ha anunciat qui serà la substituta de la streamer nord-americana, encara que sí que ha confirmat que Mayichi podrà lluitar amb una altra persona.

La Velada tindrà una durada entre sis i set hores. En aquest temps, s'aniran intercalant els combats de boxa amb diferents actuacions musicals. Ibai Llanos ha confirmat sis artistes: Quevedo, Rosario Flores, María Becerra, Estopa, Feid i Ozuna. Tot i això, hi haurà un setè cantant que serà sorpresa i es desvetllarà el dia de l'esdeveniment.

Rècord d'audiència a Twitch

Des de la seva primera edició, aquest esdeveniment de boxa no ha deixat de créixer. A La Velada del Año 1, el directe d'Ibai a Twitch va aconseguir 1,5 milions d'espectadors. En aquell moment, es va convertir en el segon directe més vist de la plataforma, només darrere d'una transmissió de The Grefg que va arribar a 2,4 milions d'espectadors.

Tot i això, La Velada del Año 2 celebrada l'any passat va aconseguir trencar tots els rècords d'audiència a Twitch. En total, l'esdeveniment va registrar una mitjana de 2,4 milions de seguidors i va assolir una punta d'audiència de 3,3 milions de dispositius únics connectats. Avui dia, continua sent la transmissió en directe més vista de la plataforma.

Segons un estudi realitzat per SmartMe, La Velada del Año 2 va superar en share (percentatge de persones que veuen una cadena) les cadenes espanyoles generalistes Telecinco i Antena 3 durant el dissabte 25 de juny de 2022. Aquesta dada demostra l'impacte i la influència que els directes a Twitch estan adquirint al panorama mediàtic actual.

Tot i que no podem saber amb seguretat quanta audiència reunirà La Velada del Año 3, molts auguren que podria superar el rècord de l'any passat. Ibai ha incorporat grans canvis que demostren l'interès que genera aquest esdeveniment entre els joves: per exemple, de celebrar-se al Pavelló de Badalona (amb capacitat per a 13.000 persones) ha passat al Cívitas Metropolitano de Madrid (amb 60.000 assistents).

Ibai: 'streamer' i home de negocis

Ibai Llanos és un dels creadors de contingut en espanyol més coneguts d’Internet. Nascut el 26 de març de 1995 a Bilbao (Espanya), Ibai ha destacat principalment per la seva presència a la plataforma de streaming Twitch, on ha guanyat una gran popularitat (supera els 13 milions de seguidors).

Va començar la seva carrera al món dels videojocs com a caster d'esdeveniments d'eSports, principalment amb el joc League of Legends. El carisma i el sentit de l'humor li van permetre guanyar seguidors ràpidament tant a Twitch, on va començar a fer directes, com a Youtube, on puja tot tipus de vídeos d'entreteniment.

Al llarg dels anys, el streamer n'ha diversificat el contingut i ha decidit llançar-se al món dels negocis, creant els seus propis esdeveniments i competicions. A més de La Velada del Año, destaca la Kings League, una competició esportiva que barreja el futbol amb l'espectacle i que dirigeix amb l'exfutbolista del F.C. Barcelona, Gerard Piqué.

Ibai i Piqué també són fundadors de KOI, un equip d'esports que participa en competicions nacionals i internacionals de videojocs com League of Legends o Valorant. Dins de KOI no només hi ha jugadors professionals d'eSports, sinó també streamers que creen contingut relacionat a Internet.

Un altre de les grans creacions d'Ibai és l'Ibainèfic, un esdeveniment solidari en què diferents streamers i famosos participen en partides de videojocs i xerrades amb l'objectiu de recaptar diners i donar-los a fundacions. Aquest 2023, l'esdeveniment va aconseguir 208.840 euros per ajudar els nens que pateixen càncer.

Treballa l’actualitat a l’aula

Aquest article inclou materials didàctics exclusius per a subscriptors. Descobreix l’activitat que et proposem avui!

Restricted Content
To view this protected content, enter the password below:Encara no estàs subscrit a Junior Report?

Subscriu-te

Si tu o el teu centre esteu subscrits,
introdueix el perfil de xarxes socials o el teu usuari

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -