7 desembre 2023
spot_img
7 desembre 2023

Un centenar d’estudiants-redactors de Lleida participen en una jornada organitzada pel INEFC

Els redactors i redactores de les revistes escolars de l’Institut La Valira de la Seu d’Urgell i de l’Institut La Serra de Mollerussa van poder conèixer les instal·lacions d’INEFC Pirineus i INEFC Lleida

Al voltant d’un centenar alumnes de l’Institut La Serra de Mollerussa i l’Institut La Valira de La Seu d’Urgell han realitzat durant el mes de març diferents activitats organitzades per l’Institut d’Educació Física de Catalunya (INEFC).

D’una banda, el dimarts 29 de març l’alumnat de la primera promoció de l’INEFC Pirineus va preparar un raid o cursa d’orientació dirigida per a l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut La Valira, situat en la capital de l’Alt Urgell.

L’activitat es va desenvolupar per les instal·lacions del Parc Olímpic del Segre i els carrers del Centre històric de La Seu d’Urgell. Consistia en realitzar una prova vinculada a l’activitat física i l’esport i, posteriorment, rebien una puntuació i una paraula per a formar una frase al final.

La Sílvia Puigarnau, directora d’INEFC Pirineus, creu que el contacte entre l’alumnat de l’Institut La Valira i l’alumnat d’INEFC va ser molt positiu, ja que, d’una banda, “els alumnes de secundària de la Valira van conèixer una mica més sobre els estudis universitaris que es cursen en la seva població i van realitzar una activitat esportiva divertida”, i, d’altra banda, l’alumnat de INEFC va poder “portar la teoria a la pràctica”.

D’igual manera, la Sandra Moragues, coordinadora pedagògica de l’Institut La Valira, valora molt positivament la jornada i, en general, aquest tipus d’activitats, ja que “conceben l’educació com una tasca comunitària, en la qual s’impliquen alumnes i professionals amb diferents funcions”.

Posteriorment, el dimecres 30 de març els alumnes de l’Institut La Serra van gaudir d’una jornada completa a l’INEFC Lleida. L’alumnat va poder conèixer de primera mà totes les instal·lacions i practicar diferents activitats esportives.

La jornada va ser presidida pel director de l’INEFC Lleida, el Dr. Xavier Peirau, i el subdirector, el Dr. Sebastià Mas. Així mateix, la Cristina Torrelles, professora col·laboradora de l’INEFC Lleida, va explicar als joves els estudis i els va aproximar una imatge més real del que implica estudiar un grau d’aquestes característiques.

Torrelles assegura que cal fomentar la pràctica esportiva en joves, ja que els permet “aprendre diferents valors, aprendre la importància de l’esforç, ser disciplinats i obtenir beneficis psicològics i físics”.

Per això, el centre universitari de Lleida va obrir les seves portes a aquest centre educatiu del Pla d’Urgell i els va convidar a jugar a bàdminton i a roundnet, un nou esport emergent.

Per part seva l’Anton Not, professor i coordinador de la revista en l’Institut La Serra assegura que la jornada de visita a les instal·lacions d’INEFC-Lleida va ser “molt profitosa per a l’alumnat de secundària i batxillerat”, especialment per “aquells alumnes que contemplen la possibilitat de continuar el seu itinerari formatiu a INEFC”. 

Dues redaccions escolars compromeses amb l’esport

Tant l’Institut La Valira com l’Institut La Serra formen part del projecte Revista Escolar Digital (RED), una xarxa de més de 80 diaris escolars que ja suma un total de 5.000 redactors i redactores. Els dos centres de la demarcació de Lleida van ser beneficiaris del programa de Beques RED 2021-2022 per a participar en el projecte, en aquest cas de les beques d’àmbit esportiu atorgades per l’INEFC.

D’aquesta manera, els i les redactores realitzaran un article explicant les activitats que han dut a terme, per a posteriorment publicar-lo en les seves capçaleres: INSport Valira Report i Serranova Report. 

Moragues assegura que aquestes activitats permeten garantir una “participació transversal i oberta” i són beneficioses per als redactors i redactores, ja que els connecta “amb el seu entorn i cerquen l’aplicació i difusió del producte final de la seva revista”.

Amb la condició de complir amb el seu treball com a cronistes, algunes redactores del INSport La Valira Report han contactat amb part de l’equip del INEFC Pirineus per poder entrevistar-los.

Així mateix, el mateix matí de la visita a Lleida, els redactors i redactores del Serranova Report van tenir l’oportunitat de conversar amb dues professores i amb dues alumnes del INEFC, unes entrevistes que aviat sortiran publicades en la seva revista.

“El professorat del centre que fou entrevistat pels alumnes de Serranova Report es va mostrar en tot moment molt amable i proper a l’hora de facilitar la tasca de l’alumnat”, conclou Not.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -